Sayın 9. Meslek Grubu Üyemiz;

635 sayılı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bakanlığa, sanayi ürünlerinin, ürün güvenliği ve teknik mevzuatına uygunluğunu sağlamak amacıyla piyasa gözetimi ve denetimini, uygunsuzluk halinde gerekli tedbirlerin alınması ve yaptırım uygulanması görevleri verilmiştir.

"Ürünlerin Enerji ve Diğer Kaynak Tüketimlerinin Etiketleme ve Standart Ürün Bilgileri Yoluyla Gösterilmesi Hakkında Yönetmelik"in yürürlüğe konulması ile birlikte ilimizde de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı görevliler tarafından elektrikli ürünlere yönelik enerji etiketleri denetimlerinin yapıldığı bilgisi edinilmiş olup, bu alanda faaliyet göstermekte olan üyelerimize yönetmelik hususlarına riayet etmeleri hususunu hatırlatmak isteriz.

Saygılarımla,

Uğur TIN

09. Meslek Komitesinin tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

Haber Tarihi : 15/1/2015