Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu giyim ve konfeksiyon sektörünün oluşturduğu 6. Meslek Komitesi,  Kocaeli Ticaret Odası’nın benzer sektörde faaliyet gösteren 21. Meslek Komitesi ile müşterek toplantıda bir araya geldi.

SATSO 6. Meslek Komitesi Başkanı Erzat İnce ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Meclis Üyeleri; Ahmet Cevherli, İsmail Eminler, Cengiz Kaçar, Komite Üyeleri; Berat Gezer,  Hamdi Hoşgör, Mümin Mercan ile Kocaeli Ticaret Odası 21. Meslek Komitesi Üyeleri; Hüseyin çoban, Okan Oktay, Barbaros Oktay iştirak etti.

SATSO Hizmet Binasında gerçekleştirilen toplantıda komite üyeleri bölgesel işbirliği ve sektörün gelişimine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Komite Başkanı Erzat İnce konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Komşu illerle birlikte sektörel sorunlarımızı irdelemek ve çözüm önerilerinde bulunmak amacıyla gerçekleştirilen toplantımız oldukça verimli geçti” diye konuştu. İnce, ayrıca giyim ve konfeksiyon sektörünün hızla geliştiğini ve bu anlamda mağazacılık sektörünün yenilikleri yakından takip etmesi ve çağın gerekliliğine uygun bir şekilde hizmet etmesi gerektiğini vurguladı.

Komite üyelerinin tamamının katıldığı toplantıda üyeler ortak fuar çalışmaları, bölgesel anlamda birliktelik ve sinerji toplantıları düzenlemek, sektörün sorunlarına yönelik etkinlikler ve çözüm önerileri üzerine projeler konusunda görüş alışverişinde bulundular.

İki ilin sektör temsilcileri bu birlikteliği bölgesel olarak geliştirmek amacıyla diğer illere de ziyaretler gerçekleştirme kararı alarak Sakarya başta olmak üzere bölgeyi giyim ve konfeksiyon sektöründe marka haline getirmeyi amaçladıklarını ifade ettiler.

Toplantıya iştirak eden SATSO Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul da komite çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getirerek komiteler tarafından üretilen projeleri her zaman desteklediklerini ve sorunlarına yönelik girişimlerde bulunduklarını ve lobi çalışmalarına ağırlık verdiklerini ifade ettiler.

 

Haber Tarihi : 22/1/2015
Haber Medya
Paylaş