KARAR:1
             
Hendek Belediye Başkanlığının satışı yapılacak iş makinelerine ait satış rayiç bedeli talebi ile ilgili yazısı görüşüldü.
             
Söz konusu satış rayiç bedellerinin araştırılması için meslek komite üyelerimiz Namık İŞCAN ile Adem SEZER ‘in görevlendirilmesine.14.09.2015.29
  
KARAR:2 
            
Odamız Genel Sekreterliğince Meslek Komitemize gönderilen   Meslek Grubu üyemiz S.S.SAKARYA GERİ DÖNÜŞÜMCÜLER TOPLU İŞYERİ YAPI KOOPERATİFİ başkanlığının yazısı incelendi.
 
Konuyla ilgili yapılan komite toplantımıza komite üyelerimiz ile birlikte  söz konusu kooperatifin başkan ve üyeleri de  iştirak etmişlerdir.

Sakarya Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından S.S.SAKARYA GERİ DÖNÜŞÜMCÜLER TOPLU İŞYERİ YAPI KOOPERATİFİ üyelerine gönderilmiş olan “tehlikesiz atıkların yönetimi” konulu yazı ve ekleri okundu.

Söz konusu yazıda; toplama-ayırma tesislerinin  işletilmesi sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar  ile  bu sektörde çalışan tüm firmaların “toplama-ayırma belgesi” almakla yükümlü oldukları hususu bildirilmiştir. Yine aynı yazıda “toplama-ayırma belgesi” bulunmayan işletmelerin tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içinde belgelerini almadıkları taktirde cezai işlemlerin başlatılacağı hususunda uyarı yapılmıştır.

Üyelerimizden  istenilen  “toplama-ayırma belgesi” için belge almaları  gereken en son tarih 27 Eylül 2015 ‘tir. Bu nedenle S.S.SAKARYA GERİ DÖNÜŞÜMCÜLER TOPLU İŞYERİ YAPI KOOPERATİFİ başkanlığı; üyelerinin “toplama-ayırma belgesi” almak zorunluluğu  süresinin uzatılmasını aşağıdaki gerekçelerle talep etmektedirler:
 
- Toplama-ayırma tesisleri için kanunda belirtilen özelliklerdeki iş yeri temininde    yaşanılan zorluklar.
- Mevcut İşyerlerinin kanunda belirtilen özelliklerde olmayışı
- “toplama-ayırma belgesi” almada belediyelere göre farklı uygulamalar
-“toplama-ayırma işlerini yapan bazı tesisler yaşanan belirsizlikler nedeniyle yeni yere taşınma durumunda ikinci defa belge alma zorunluluğu (kanunda belirtilen özelliklere uygun arazilere taşınma)             

S.S.SAKARYA GERİ DÖNÜŞÜMCÜLER TOPLU İŞYERİ YAPI KOOPERATİFİ geçmişte üyelerinin daha uygun şartlarda çıkmış yada çıkacak kanunlara uygun özellikte yer arayışları için,  Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne SakaryaTicaret ve Sanayi Odasına , Sakarya Esnaf Odaları Birliğine ve İlçe Belediyelerine müracaat ettiklerini beyan etmişlerdir. Başvurularına uygun yer tahsis edilmeyişi bugünkü süreci hazırlamıştır.                     

Bu nedenle söz konusu toplama ayırma belgesi alma zorunluluğunun sektörde çalışan firmalara uygun yer tahsisi yapılıncaya kadar ertelenmesini talep etmektedirler.
Aksi durumda uygulanacak cezalar üyelerin faaliyetlerine devam etmesini engelleyeceğinden işyerlerini kapatmak zorunda kalacaklardır.            

Değişen ve her geçen gün ağırlaşan ekonomik hayata uyumun sürdürebilmesi için üyemiz S.S.SAKARYA GERİ DÖNÜŞÜMCÜLER TOPLU İŞYERİ YAPI KOOPERATİFİ talebi doğrultusunda söz konusu belge alma işleminin uzatılması  için gereken  çalışmanın yapılması ve  açıklamalarda geçen yer talebi konusunda önlerinin açılması ve desteklemesi hususunun yönetim kurulumuza arzına.14.09.2015.29

Haber Tarihi : 16/9/2015
Paylaş