Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu sağlık kuruluşları, eczaneler ve parfümeri ticareti ile iştigal eden firmaların oluşturduğu 15. Meslek Komitesi, 15 Mayıs 2014  tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği  ile ilgili bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.

15.Meslek Komitesi Başkanı Ercan Başnuh, Başkan Yardımcısı Seçkin Sandıkyapan, Meclis Üyesi Nihat Nama’nın hazır bulunduğu ve  SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Güneş’in açılış konuşmasını yaptığı toplantıya TÜMDEF Koordinatörü Süleyman Akgüç, İl Sağlık Müdür Yrd. Dr. Mustafa Ezen, Şule Salim ve çok sayıda medikal firma temsilcisi katıldı.

Toplantıda Resmi Gazetede yayınlanan Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği ile tıbbi cihaz satışı yapan işletmelerin faaliyetlerini sürdürmek için yetki belgesi almaları zorunlu hale getirildiği belirtilerek yetki belgesi alabilmek için işletmelerin 15 Kasım’a kadar bir takım koşulları yerine getirmesi gerektiği vurgulandı.

İlgili yönetmelik kapsamında Eğitim ve ruhsatlandırma aşamalarının değerlendirildiği toplantı sonunda  değerlendirme yapan  15.Meslek Komitesi Başkanı  Ercan Başnuh, “Bu yönetmelik ile medikal  ürünler bilgili, sorumlu ve nitelikli  kişiler tarafından  sunulacaktır. Mesleğimize  resmi bir nitelik kazandıracak  bu yönetmelik başta Eczaneler olmak üzere pek çok ucuzluk marketlerinde satılan medikal ürünlerin de satışına engel getirmektedir. Yönetmeliğin bu geniş  tanımıyla değerlendirilip, yetkisi olmayan noktaların bir an önce denetlenerek  bu haksız rekabete engel olunmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber Tarihi : 15/10/2015
Haber Medya
Paylaş