Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu sigorta aracılık hizmetleri ve finans sektör temsilcilerinin oluşturduğu 16. Meslek Komitesi sigorta acenteleri ile düzenlenecek toplantıya hazırlanıyor.

Sakarya’da faaliyet gösteren SATSO üyesi 200’e yakın sigorta aracılık hizmetleri veren acentelerin katılımı ile 18 Kasım 2015 Çarşamba günü saat 10.00’da SATSO’da gerçekleştirilecek toplantıda acentelerin komisyon ücretlerinin düşürülmesi görüşülecek.

Toplantı sonrası Sakarya’da faaliyet gösteren acentelerin katılımı ile ortak bir deklorasyon yayınlamayı planlayan SATSO 16. Meslek Komitesi sektörel anlamda önem teşkil eden bu sorun ve çözüm önerilerini dile getirecek.

Konu ile ilgili gerçekleştirilen ön toplantıda konuşan 16. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Zafer Yıldırım sigorta şirketleri tarafından acentelerin yaptıkları sigortalar üzerinden elde ettikleri komisyon oranlarını düşürmelerinin haksız bir uygulama olduğunu belirterek “Son dönemde komisyonlarımızın düşürülmesiyle ilgili duyuruları hep birlikte görüyoruz. Tek gelirimiz olan komisyonların düşürülmesi konusunu ilimizdeki acentelerimizle istişare ederek ortak bir bildiri yayınlamayı planlıyoruz. Ortak akıl ve işbirliği çerçevesinde bu sorunumuzu kamuoyunu bilgilendirip ilgili kurumlarla paylaşacağız.

Aynı gemide yol aldığımız tüm sektör temsilcilerimizi 18 Kasım Çarşamba günü saat 10.00’da SATSO’da gerçekleştirilecek “Komisyonuma Dokunma” konulu deklarasyon toplantımıza bekliyoruz. ‘’dedi.

 

Haber Tarihi : 13/11/2015
Haber Medya
Paylaş