10. Meslek Grubu Yıllık Değerlendirme Toplantısında Bir Araya Geldi

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu elektrik ve elektronik malzeme imalatı ve ticareti ile iştigal eden üyelerin oluşturduğu 10. Meslek Komitesi yıllık değerlendirme toplantısında grup üyeleri ile bir araya geldi.

Sektör temsilcileri ile bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunulan toplantının ev sahipliğini Komite Başkanı Selami Yüksel, Komite Üyeleri; Erol Demiralay, Zekeriya Aksoy, Onur Kamsu, İrfan Terzi yaptı.

Toplantıya SATSO Yönetim Kurulu Üyeleri; Emrullah Terzioğlu ve Ömer Arslan başta olmak üzere Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Ertan Yanıkoğlu ve çok sayıda sektör temsilcisi iştirak etti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan SATSO 10.Meslek Komitesi Başkanı Selami Yüksel, meslek grubu üyelerine komite çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yüksel konuşmasında üyelerle iletişimi önemsediklerini belirterek sektörle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Emrulllah Terzioğlu ise Yönetim Kurulu’nun faaliyetleri ile ilgili bilgi verdiği konuşmasında Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın eğitimlere önem verdiğini dile getirerek “Üyelerimizin çağın ihtiyaçlarına yönelik kendilerini geliştirmeleri, yenilikleri yakından takip edebilmeleri noktasında eğitimler büyük önem arz ediyor. Bir firmanın tüm kademeleri için farklı alanlarda düzenlenen eğitim programlarımızın yakından takip edilmesi şirketlerin kendilerini ve sektörlerini geliştirmelerine yardımcı olur. Bu anlamda eğitimlere SATSO üyelerinin de yeterince ilgi gösterilmesi gerekir. Üyelerimiz bizim için önemlidir, üyeler olmasa SATSO olmaz, biz üyelerimizle birlikte güçlü bir aileyiz. Üyelerin sorunlarını iyi tahlil edip çözümü noktasında çalışmalar yürütmeye gayret ediyoruz. ABİGEM, MARKA, KGF, ADAPTTO Ofisleri de destek olmaya devam ediyor. Bizler her zaman iletişim ve işbirliği içinde olmalıyız. 10. Meslek Komitemiz eğitim faaliyetlerinde olduğu gibi fuar çalışmalarına da ağırlık verebilir, fuar kültürü önemlidir.” diye konuştu.

Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mehmet Ali Yalçın ise üniversite sanayi işbirliğinin önemine değinerek “Eğitim yaşamın her safhasında önemlidir, iş yaşamında teknolojileri yakından takip etmek, mesleki gelişim anlamında da gerekliliği tartışılmaz. Üniversite Sanayi işbirliği çerçevesinde Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü ve 10. Meslek Komitesi işbirliği çerçevesinde sektörel gelişime yönelik ve yenilileri içeren eğitim seminerleri düzenlemiştir. Bundan sonraki süreçte de çalışmalarımız devam edecektir.” dedi. Prof. Dr. Yalçın ayrıca SATSO’ya üniversite sanayi işbirliğine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Üyeler Dönemsel bir değerlendirme toplantısı olarak düzenlenen toplantıda üyeler birbirleri ile ve komite ile sohbet etme imkanı buldular. İletişimi sürekli kılmak ve mesleki sorunların masaya yatırılması anlamında bu tür toplantıların faydalı olduğunu düşündüklerini belirten üyeler SATSO Yönetim Kurulu üyeleri ile de kentin sorunları ve mevcut durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundular.

Haber Tarihi : 11/12/2015
Haber Medya
Paylaş