Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu Motorlu Taşıtlar ve Yedek Parça Ticareti ile iştigal eden üyelerin oluşturduğu 21. Meslek Komitesi Fatih Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi Motorlu Taşıtlar Teknolojisi Bölümünü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Ziyarete;  21. Meslek Komitesi’nden Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Akçam başta olmak üzere Komite Başkanı İbrahim Adak, Meclis Üyesi Melih Kaykayoğlu, Komite Üyeleri; Fikret Tek ve Recai Sandıkçı iştirak etti.

Motorlu Araçlar Teknolojisi alanı Zümre Öğretmenleri ve öğrencileri ile görüşen SATSO 21. Meslek Komitesi, bölüm öğrencilerine bilgiler vererek otomotiv sektörüne ara eleman yetiştirilmesinin önemine değindiler.

Fatih Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı, okulda verilen eğitim hakkında bilgi vererek Motorlu Araçlar Teknolojisi Bölümü’nün otomotiv üzerinde mekanik, elektrik ve elektronik aksamların bakım ve onarımlarını yapma, otomotiv gövde bölümlerinin onarımlarını yapma, gövde yüzeyleri üzerinde boya ve boya sonrası işlemleri yapma, iş makineleri bakım ve onarımı yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alan olduğunu ifade ettiler.

Bölümün sektör anlamında önemine değinen Müdür Yardımcısı Münir Yiğit, “Sektörde, her geçen gün teknolojiye, insan kaynaklarına, bilgiye ve kalite eğitimine daha fazla yatırım yapılmaktadır. Ülkemizdeki motorlu araçlar sektörü ana ve yan sanayisi ile birlikte çok önemli bir gelişim potansiyelini yakalamış ve büyük ihracat kapasitesine erişmiştir. Sektörle bağlantılı ana sanayideki bir kişinin, yan sanayide beş kişiye istihdam oluşturduğu belirtilmektedir.” diye konuştu

Söz konusu ziyarette eğitim ve uygulama atölyelerinde incelemelerde bulunan sektör temsilcileri Fatih Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi Motorlu Taşıtlar Teknolojisi Bölümünde otomotiv sektörü ile ilgili verilen eğitimin içeriği ile ilgili de bilgi aldı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Akçam; “Motorlu araçlar sektörü, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşullarının bir sonucu olarak sürekli ve hızlı bir gelişimi nedeniyle stratejik bir sektördür. Rekabetin büyük önem arz ettiği otomotiv sektöründe bir adım önde olabilmek için eğitime teknolojiye, insan kaynaklarına, bilgiye ve kalite eğitimine daha fazla yatırım yapılmaktadır. Ülkemizdeki motorlu araçlar sektörü ana ve yan sanayisi ile birlikte çok önemli bir gelişim potansiyelini yakalamış ve büyük ihracat kapasitesine erişmiştir. Otomotiv sektörü çok sayıda sektörle ilişkili olarak büyük bir istihdam oluşturmaktadır. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak Otomotiv Şehri Sakarya Projesi ile başlattığımız süreci her geçen yıl işbirliği çalışmalarımız ve projelerimizle hedefimiz doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz. Otomotiv bölümünde yetiştirilen öğrencilerin sektörde staj imkanı ve istihdamı ile ilgili yürüttüğümüz proje buna bir örnek teşkil ediyor. Meslek Liselerimizin nitelikli istihdam anlamında katkıları ve işbirlikleri için teşekkür ediyoruz. Bizler aynı çarkın parçaları olarak ilerlemeye devam edeceğiz.” dedi

Haber Tarihi : 3/6/2016
Haber Medya
Paylaş