Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren 8. ve 26. Meslek komiteleri müşterek toplantıda bir araya geldi.

Komiteler sektörel sorunlara değindikleri toplantıda özellikle mülteci işçi çalıştıran işyerleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak mülteciler için çalışma izni konusunda Bakanlığın çalışmalarını gündeme getirdiler.

Komite üyeleri yaptıkları açıklamada Suriyeli ve diğer mültecilerin çalışma hayatına kazandırılmasıyla ilgili olarak; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın https://www.calismaizni.gov.tr/ adresinden çalıştırılacak kişilerin ilgili evrak ve belgeleri ile başvurular yapıldığını belirttiler.

Çalışma Bakanlığının açmış olduğu Yabancı Çalışma izni İş ve İşlemleri için Alo 170 danışma hattı kurulduğu bilgisini de veren Komite Üyeleri, bu danışma hattı ile her türlü bilgiye ulaşılabileceğini belirtti.

Ayrıca firmaların mültecilerin çalıştırılmasıyla ilgili destek almak amacıyla İş-Kur İl Müdürlüğü’ne başvurulabileceklerini sonrasında İş-Kur İl Müdürlüğünün bu başvuru iznini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sunarak, onay alması halinde İş-Kur çalışma desteklerinden faydalanabileceklerini dile getirdiler.

 

Haber Tarihi : 30/11/2016
Paylaş