Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu yiyecek içecek ve konaklama hizmetleri ile iştigal eden 5. Meslek Komitesi ve çoğunluğunu gıda imalatçılarının oluşturduğu 27. Meslek Komitesi sektörel çalışmalarına devam ediyor.

Bu doğrultuda Kocaeli Sanayi Odası bünyesinde aynı konu ile iştigal eden meslek komitesi ile müşterek bir toplantıda bir araya geldiler.

SATSO ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantının ana gündem maddelerini gıda sektöründe KDV oranlarındaki dengesizlik, sorumlu yönetici ücretleri, kalifiyeli eleman yetersizliği, personeller için belgelendirme yetkilerinin akredite firmalara da verilmesi, işten ayrılmalarda açılan davalardaki işverenlerin mağdur olması konuları görüşülerek fikir alışverişinde bulunuldu.

Sektörel anlamda bölgesel işbirliğinin sürekliliği amacıyla toplantıların belirli aralıklarla yapılarak sorunlara çözüm üretilmesi kararı alındı.

 

Haber Tarihi : 2/12/2016
Haber Medya
Paylaş