Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu makine imalatçılarının oluşturduğu 33. Meslek Komitesi, grup üyeleri ile bir araya geldi.

Yıllık değerlendirme niteliğinde Reisoğlu Restoran’da gerçekleştirilen toplantının ev sahipliğini Komite Başkanı Kadir Ahmet Tecelli, Başkan Yardımcısı Bora Ali Atalay, Komite Üyeleri; Şenol Çalışkan yaptı.

Toplantıya ayrıca SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Terzioğlu ve sektör temsilcileri iştirak etti.

Toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren 33. Meslek Komitesi Başkanı Kadir Ahmet Tecelli komite çalışmaları hakkında bilgi vererek şunları dile getirdi: “Makine sektörü ülkemizin çok önem verdiği bir sektör.  Sektörümüzde faaliyet gösteren yaklaşık 220 üyemiz var. Sakarya paslanmaz çelik imalatı konusunda oldukça ileride bir il. Hatta bu konuda ilk il diyebiliriz. Sektörümüz kümelenmeye oldukça önem veren bir sektör. Bizler birleşerek düzenli sanayileşerek büyüyeceğimize inanıyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Terzioğlu ise sanayide yaşanan ara ve nitelikli eleman sıkıntısına değinerek SATSO olarak bu konuda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Terzioğlu konuşmasında “Orta vadede Sakarya’daki organize Sanayilerin tamamının faaliyete geçmesi ile yaklaşık 75-80 bin civarında bir istihdam bekleniyor. Her yıl meslek liselerinden mezun olan 5 bin civarında öğrencinin ve diğer vatandaşların donanımlı ve istenen sertifikalara sahip olması için Mesleki Eğitim Merkezi kurma çalışmalarımız başlayacak. Bu konunun çözümü için 3+1 ve 7+1 projeleri de bize destek olmaya devam ediyor. Öğrencilerimizi sektöre kazandırmak ve sanayinin ihtiyacını karşılamak için ve nitelikli istihdam sorununu çözmek için projeler üretiyoruz.” dedi.

 

Haber Tarihi : 28/12/2016
Haber Medya
Paylaş