Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu eğitim faaliyetleri ve danışmanlık alanında iştigal eden üyelerin oluşturduğu 29’uncu Meslek Grubu üyelerinin talebi ve komitenin öncülüğünde "İş Hukuku, İş Davaları  ve İş Denetimleri  Hakkında Bilgilendirme Semineri" düzenlendi.

Seminer Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı eski İş Başmüfettişi Bülent Yıldırım"tarafından verildi. Üyeler ve meslek grubunun iştirak ettiği seminerde, işyerinde yapılan temel hatalar, iş davalarının kaybedilme nedenleri, sosyal iş müfettişi denetimleri, kıdem tazminatının detayları, ihbar tazminatı ödenen haller, kötü niyet tazminatı, sendikal tazminat, ücret alacağı ile ilgili kurallar, fazla mesai uygulamaları ve dikkat edilmesi gereken hususlar, senelik izin ücretleri, hizmet tespiti davaları, işe iade davaları hakkında detaylı bilgi verdi.

İnteraktif şekilde gerçekleştirilen seminerde Bülent Yıldırım iş dünyasında firmaların ve çalışanların karşılıklı hakları üzerine katılımcılara örneklerle açıklamalarda bulundu.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan 29. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Yusuf Murat Emir söz konusu seminerin düzenlenmesi konusunda destek veren SATSO Yönetimine teşekkür ederek üyelerin insan kaynakları yönetimi açısından büyük önem taşıyan konular hakkında oldukça aydınlatıcı bilgiler aldıklarını ifade etti.

Haber Tarihi : 28/3/2017
Haber Medya
Paylaş