Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu telekomünikasyon ve bilgisayar faaliyetleri ile iştigal eden üyelerden oluşan 31. Meslek Komitesi, aylık olağan toplantısını komite üyelerinin katılımı ile gerçekleştirdi.

Toplantının ana gündem maddesini taksitle alınmış telefonların iki taksit üst üste ödenmemesi halinde GSM hatlarının kapatılmasının mağduriyet oluşturacağı düşüncesi ile ilgili kurumlarla yapılan çalışmalar oluşturdu.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan 31. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Behlül Bayrak şunları dile getirdi: “Komitemiz Ocak ayından bu yana taahhütlü satın alınan telefonların müşteri tarafından bedeli ödenmediği zaman başka bir yere satışının yasaklanması konusunu takip etmektedir. GSM Şirketlerinin bu uygulaması ile üyelerimizin mağdur olacağı görüşünden yola çıkarak ilgili kurumlarla iletişime geçtik. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu ile konunun çözümüne yönelik yazışmalarda bulunduk.   Yapılan yazışmalar neticesinde GSM şirketlerinin telefon hattının kapatılmasına yönelik uygulaması olmadığı bilgisine ulaştık. Ve bu konu ile ilgili operatör sözleşmelerinde yer almaması da gerektiği konusunda hem fikir olduk. Bilgi teknolojileri ve İletişim Kurulu’nun da GSM şirketleri ile gerçekleştirdiği görüşmeler neticesinde GSM Operatörleri tarafından cihazlara bu şekilde bir kilit mahiyetinde yazılım ve donanım koyulamaması nedeni ile telefon hatlarının kapatılması söz konusu olmayacaktır. BTK’nın bu yeni düzenlemesi üyelerimiz tarafından olumlu karşılanmıştır.”

Haber Tarihi : 20/6/2017
Paylaş