Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren TOBB Sakarya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Bingöl’de birincisi düzenlenen “Kadın Girişimciliği Kongresi” ne katıldı.

Bingöl'de düzenlenen 1. Ulusal Kadın Girişimciliği Kongresi Bingöl Üniversitesi Kongre Salonunda gerçekleşti. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ilk kadın girişimcilik kongresine Bingöl’de gerçekleştirilen Ulusal Kadın Girişimciliği Kongresi’ne Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte çok sayıda bölge oda ve borsa başkanı ile kadın girişimciler kurulu başkanları katıldı.

2 gün süren kongreye Sakarya’yı temsilen Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Aygün Kahya başta olmak üzere Sakarya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Zehra Dirim ve İcra Komitesi Üyeleri katıldı.

Bingöl'de 1. Ulusal Kadın Girişimciliği Kongresi, iki bakanın katılımı ile başladı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci," Biz kadınlarımızın gelişimi noktasında hangi fırsatları sunarsak ve destekleri verirsek, daha ilerilere taşırız diye gerçekten kafa yoruyoruz. Sizden gelecek her türlü öneriye de hükümet olarak açık olduğumuzu ifade ediyorum. Bunu söylerken Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız vermiş olduğu destek ile bunu size ifade ediyoruz. Kadınlarımızın ürettikleri artı değerler ile tarih boyunca vermiş oldukları destekler açık. Kadınlarımızın fikirlerinin değer bulması ve hayata geçmesi noktasında baktığımız zaman Türkiye gelişmiş ülkelere göre çok da geride değil. Türkiye ekonomisine katkılarına baktığımızda bunu rahatlıkla görebiliyoruz" şeklinde dile getirdi.

Hükümet olarak kadınlara dair olan meseleleri aslında bir demokrasi meselesi olarak gördüklerini aktaran Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ise , "İleri demokrasi kararımız çerçevesinde de kadın haklarını, kadınlarımızın sosyo-ekonomik katılımlarını en geniş manada hayata geçirilmesinin mücadelesini veriyoruz. Kadın erkek eşitliğinin sağlamanın yolu, aslında kadınlar ve erkekler arasında tüm yaşam alanlarını ikiye bölmekten asla geçmiyor. Aslında kadınlar ve erkeklerin bu yaşam alanlarını ortak bir şekilde kullanmasından geçiyor. Hükümet olarak biz bu anlayışla son 15 yılda devrim niteliğinde nice gelişmelere öncülük ettik. Toplumsal yapımızda kadınlar aslında hep önde oldular. Erkeklerle bir çok alanda omuz omuza mücadele ettiler. Destanlarımızda, türkülerimizde kadınların kutsallığı ve kahramanlığı hep vurgulandı. Çanakkale'de en öndeydiler ve en son olarak ta 15 Temmuz'da gördük ki kadınlarımız üzerilerine bir yük düştüğünde en önde erkeklerle omuz omuza mücadelemizde bayrağımızı dalgalandırdı" diye ifade etti.

Söz konusu kongreye katılarak programı yakından takip eden Sakarya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi kongreden olumlu sonuçlar ve iyi izlenimlerle döndüklerini ifade ettiler.

SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Aygün Kahya ilki düzenlenen “Kadın Girişimciliği Kongresi’nin kadın girişimciliği konusunda farkındalık oluşturulması anlamında önem taşıdığını ifade ederek “Bölge illerinde kadın girişimciliğin artırılması hususlarının değerlendirildiği toplantıda ülkemizde de kadın girişimciliği ve istihdamının yetersizliği değerlendirilmiştir. Bu konuda pozitif ayrımcılık yapmak suretiyle neler yapılacağı konuları görüşülmüş ve TOBB başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşların yaptıkları çalışmalar değerlendirilmiştir. Oldukça verimli ve başarılı bir kongre gerçekleşti. Ayrıca ülkemizin bir kültürel zenginliğini de yakından görmemize vesile olan Bingöl de özellikle bürokrasi ve halk arasındaki pozitif iletişim ve güçlü bir bağın kurulmuş olduğunu gördük. Kadın girişimcilerin de bu anlamda avantajlı olduğunu gördük. Başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

 Sakarya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Zehra Dirim ise  ‘’Kongrede Sakarya olarak çalışmalarımız ve projeler hakkında diğer oda ve bölge girişimcilerine bilgi verdik. Fikir alışverişi ve istişarelerle güçlü bir sinerji oluşturduğumuza inanıyoruz. Bu verimli kongreye katılan icra komitesi üyelerime teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Haber Tarihi : 16/10/2017
Haber Medya
Paylaş