SATSO 7.Meslek Komitesi, üyelerinin gelişimine katkı sağlayacak eğitimler düzenlemeye devam ediyor. Son olarak “Isı Pompası ve Hibrit Sistemler’’ konulu eğitim düzenledi.

Avrupa Birliği’nin yeni standartlarına uygun olarak öncelikle hava ve güneş gibi sonsuz ve temiz yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını teşvik eden sistemin tanıtıldığı toplantıya çok sayıda sektör temsilcisi iştirak etti.

Söz konusu bilgilendirme toplantısında, ev ve işyerleri için en ideal en verimli ve en ekonomik ısıtma / soğutma / sıcak kullanım suyu çözümlerini bir arada sunduğu, bir dairenin ısıtma, soğutma ve sıcak kullanım suyu üretimini tek bir merkezden yaparak konfor etkisini artırdığı ve kompakt boyutları ile daha az alan gereksinimine ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Ayrıca, havadan suya hibrit ısı pompası sistemlerinin, ısıtma sıcak su ve soğutma işlemini öncelikle hava, güneş enerjisi ve fotovoltaik paneller gibi yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak yaptığı ve gerektiğinde örneğin çok soğuk bölgelerde sistem içinde hazır bulunan doğalgaz veya LPG ile çalışabilen tam yoğuşmalı kombi ile ısıtma sistemini takviye ettiği dile getirildi. Yakıt tasarrufu sağlanan bu sistemle tek bir noktadan yönetim ve kontrol işlemi yapılarakher türlü tesisat ve dış hava şartlarında mükemmel entegrasyon sağladığı ifade edildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Komite Başkanı Doğan Çatalbaş, “Komite olarak görevlerimizden birisi de üyelerimizin bilgi ve becerilerini artıracak, yeni teknolojileri yakından takip etmelerini sağlayacak eğitim seminerleri düzenlemek. Bu amaçla yaptığımız son eğitim seminerinin konusu olan Havadan suya hibrit ısı pompası sistemleri; birbirinden farklı enerji kaynaklarını en verimli ve en ekonomik şekilde kullanabilmek için tasarlanmış, en üst teknolojiyi ve yeniliği temsil eden eşsiz ürünlerdir. Isıtma, soğutma ve sıcak su üretimini tek bir cihaz kullanarak yapabilmemizi sağlar. Hava ve güneş kaynaklı yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını destekleyerek %85’e varan oranlarda yıllık yakıt tasarrufunu garanti eder.’’ dedi.

Haber Tarihi : 24/10/2017
Haber Medya
Paylaş