Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu eğitim ve danışmanlık hizmeti ile iştigal eden üyelerin oluşturduğu 29. Meslek Komitesi İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü’yü makamında ziyaret etti.

SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Arslan nezaretinde gerçekleştirilen ziyarete Meclis Üyeleri; Yusuf Murat Emir, Komite Başkan Yardımcısı Merve Hilal Coşar, Komite Üyesi Ebru Kırtaş iştirak etti.

Söz konusu ziyarette konuşan sektör temsilcileri ilimizde engellilere yönelik sağlık heyeti raporlarında yaşanan sıkıntıları dile getirerek bu konunun çözümüne yönelik İl Sağlık Müdürlüğü’nden destek beklediklerini söylediler.

29. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Yusuf Murat Emir engelli raporunun Sakarya’da verilmemesinden dolayı yaşanan sıkıntılara değinerek, “ Öncelikle 2018 yılı bütçesinde hükümetimiz en çok payı eğitime ayırdığı için teşekkür ederim.  Sağlık Kurulu Raporları ile ilgili sıkıntılarımız var ve bunu neden aşamadığımızı bilemiyorum. Şöyle ki;  Sağlık kurulu raporu her bireyin sağlıklı olduğu ya da sağlıkla ilgili probleminin tam teşekküllü devlet hastanesinden onaylı belgesidir. Bu raporlar eğitim için değerlendirildiğinde engelli çocuklar çevre illere gitmek zorunda kalıyor. Engelliler için verilen sağlık raporu almak için insanlar Eskişehir’e, Bursa’ya,  İstanbul’a gidiyor bu durum mağduriyete sebep oluyor. Raporların verilme süreleri de çok uzun.” dedi.

Söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü ise Sakarya halkının sorunsuz bir sağlık hizmeti alabilmeleri için gayret ettiklerini ve sorunlarımızı bildiklerini ve çözümüne yönelik çalışmalar yaptıklarını bunun 2018 yılında özellikle engellilere yönelik pozitif ayırımcılık yapılarak sürenin kısalacağını ifade etti.

 

Haber Tarihi : 18/1/2018
Haber Medya
Paylaş