Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerinin sürdüren TOBB Sakarya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi 22. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) fuarına katıldı.

SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Aygün Kahya başta olmak üzere Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Zehra Dirim ve Kurul üyelerinin iştirak ettiği Fuar’a Sakarya ürünleri damgasını vurdu.

Türkiye'nin uluslararası en büyük turizm buluşması olan, Avrupa'nın da en büyükleri arasında yer alan turizm fuarı, 85 ülkeden 4 bin 800 katılımcı, 600 tur operatörü ile bin 30 firmayı ağırlıyor.

Türkiye'nin turistik değerlerinin tanıtılması, turizminin çeşitlendirilmesi ve pazarın hareketlendirilmesinde büyük rolü olan EMİTT Fuarı’na SATSO’yu temsilen iştirak eden Kadın Girişimciler Kurulu ilimiz yöresel ürünleri ve turizm değerlerinin tanıtıldığı Geyve Yöresel ürünler standında konukları ağırladılar.
Dünyanın beş büyük turizm fuarı arasında yer alan ve bu sene rekor seviyede yabancı profesyonel ziyaretçiyi ağırlayan EMITT Fuarı ile ilgili değerlendirmede bulunan SATSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zehra Dirim kültürel içerikli bu tür fuarların bölge ve ülke turizminin ulusaldan uluslararası bir alana yayılması anlamında büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Dirim konuşmasında “Çağımızda insanlar artık kültür turizmine de ilgi duyuyor. Bu anlamda beldelerimizin yöreselliğimizin çeşitliliği ülke ekonomisine de ciddi katkı sağlayacaktır. Kadınlarımızı özellikle yöresel turizmin elçileri olarak görüyorum. Çünkü butik ve doğal ürünler üreten kadınlar aynı zamanda var olan coğrafyanın da tanıtımına katkı sağlıyor. Kadın Girişimciler Kurulu olarak Geyve Belediyemizle yürüttüğümüz proje kapsamında Geyve Yöresindeki Kültürel-Tarımsal Ürünlerin ve El Sanatlarının Değerlendirilmesi Ve Bölge Kadınlarının İstihdamı Projesi”  nin hayata geçmesi ile de kadınlarımızın turizme dolayısıyla ekonomiye katkı sağlayacağına inanıyorum. EMİTT Fuarı’nda Sakarya ürünlerine gösterilen ilgiden oldukça memnuniyet duyduk.” diye konuştu

 

 

Haber Tarihi : 26/1/2018
Haber Medya
Paylaş