Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası çoğunluğunu telekomünikasyon ve bilişim sektör temsilcilerinin oluşturduğu 31. Meslek Komitesi aylık olağan toplantısını üyelerinin katılımı ile gerçekleştirdi.

Toplantının ana gündem maddesini, 5809 sayılı Elektronik haberleşme kanununun sektör temsilcilerine yaşattığı mağduriyet oluşturdu.

Toplantıya, SATSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Arabul, Komite Başkanı Cemil Kaya, Başkan Yardımcısı İmdat Delican, 31. Meslek Komitesinden Meclis Üyeleri; Behlül Bayrak ve Necmettin Kırık, Komite Üyeleri; Enes Sevindik ve Serdar Gürkan Uslu iştirak etti.

Elektronik Haberleşme Kanunu

5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanun maddesinde yer alan “Sözleşmeyi bizzat imza altına alan sorumludur” ifadesinin kanun maddesi altında net bir şekilde ifade edilmesi gerektiğini belirtilen toplantıda, komite üyeleri bu belirsizlikten dolayı yaşadığı para cezalarına varan sıkıntıları dile getirdiler.

Komite Üyeleri adına açıklamada bulunan 31. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Behlül Bayrak, “Sektörümüz son zamanlarda Haberleşme Kanunundaki belirsizlikler nedeniyle sektör temsilcilerimiz, meslektaşlarımız mağduriyet yaşamaktadır.

Sözleşmeye imza atan sorumlu olmalı

Üyelerimizin dile getirdikleri mağduriyetler, 5809 sayılı kanunun uygulamada sıkıntılar oluşturduğunu göstermektedir. Özellikle sözleşmelerdeki “Sözleşmeyi bizzat imza altına alan sorumludur” maddesinin netlik ve işlerlik kazanması için Bakanlık nezdinde yeni bir düzenleme talep ediyoruz.

Sözleşmelerde imza altına alan kişinin sorumlu olması gereken durumlarda direk şirket yetkilisinin atmadığı imzadan dolayı para cezalarına mahkum edilmesi haksızlığa neden oluyor.

İmza Kampanyası Başlatıldı

Bu konuda TOBB önderliğinde ve MOBİSAD yürütücülüğünde başlatılan imza kampanyasının Sakarya’da SATSO önderliğinde yürütüleceği bilgisini veren Behlül Bayrak, “Kanundaki belirsizliklerini giderilerek sektöre katkı sunmayı hedefliyoruz. İmza vererek sektörümüze sahip çıkalım sloganı ile başlatılan imza kampanyasının Sakarya’dan yoğun katılım olacağına inanıyorum. Meslektaşlarımızı bu konuda bilgilendirme çalışmaları da yapıyoruz.

İmza Kampanyasına Destek

Yayınladığımız BİMER https:// www.bimer.gov.tr/ ve CİMER https://basvuru.tccb.gov.tr/Forms/pgDefault.aspx linkte verilen adrese tıklayarak bir imza ile geleceğimiz ve sektörümüz için üyelerimizin konuya sahip çıkmalarını istiyoruz.

Bilişim ve Telekomünikasyon Meslek Komitesi olarak, GSM Birliği ve meslektaşlarımızın haklarının daha iyi, daha yaşanılabilir şartlara kavuşturulması için dün olduğu gibi bugün de çalışmalarımız devam edecektir.

Biz Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası üyesi olan GSM işi ile iştigal eden her meslektaşımızın sıkıntılarını biliyor ve bu konuda yeniden bir düzenleme talep ediyoruz.

Haber Tarihi : 18/5/2018
Haber Medya
Paylaş