Sayın Üyemiz;

Bilindiği gibi, yeni yapı ruhsat formlarında mühendis, mimar, şantiye şefi ve müteahhitlik bölümlerindeki ıslak imza kaldırılmıştır. Yapılan bu uygulamada bürokrasinin hızlandırılması hedeflenmiştir. Güzel bir amacı olan bu uygulamanın, çok önemli bir kusuru vardır. Bu kusurda bu uygulama ile artık biz proje müellifleri, ruhsatları takip edemez durumdayız. Hatta adımıza çıkan ruhsatları da göremediğimizden, sahte kaşemizi yapıp, imzamız taklit edilse haberimiz olmayacaktır.

Bu mağduriyetin giderilmesi için yapılması gereken, adımıza çıkan tüm Türkiye'de ki ruhsatların listesini görmemizin sağlanması ya da e-imza yönteminin uygulanması gerekmektedir. Bu konu ile ilgili düzeltmenin yapılabilmesi için, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 18. Meslek komitesi (Mühendislik, Mimarlık ve Taahhüt Hizmetleri Komitesi ) olarak basın açıklaması yapılmış, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi bilgilendirilmiş ve Bakanlığa iletilmek üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne yazı yazılmıştır.

Şimdi ise uygulamanın düzeltilmesi amacıyla Bakanlığa iletilmek üzere imza kampanyası başlatılmıştır. Siz de bu uygulamanın düzeltilmesine destek vermek için aşağıdaki linkte yer alan dilekçeyi doldurarak, komitemize iletmek üzere [email protected] eposta adresine göndermenizi önemle rica ederiz.
 
 
18. Meslek Komitesi
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası
 
 
İmza kampanyasıyla ilgili dilekçe örneğine ulaşmak için tıklayınız.

 

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

 

[{HTMLVIEW}]

[{UNSUBSCRIBE}]

Haber Tarihi : 10/7/2018
Paylaş