Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde çalışmalarını yürüten Turizm Komisyonu girişimleri ile başlatılan ve Arifiye Belediyesi ve Kaymakamlığı’nın katılımlarıyla geliştirilen Sakarya Kamp ve Karavan Alanı’nın tanıtımı yapıldı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Turizm Komisyonu organizasyonu ve Arifiye Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına, SATSO Turizm Komisyonu Başkanı Taner Belge, Arifiye Kaymakamı Adem Yazıcı Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu ve Turizm Komisyonu üyelerinden oluşan akademisyenler iştirak etti.

Arifiye Gölpark tesislerinin devamındaki yaklaşık 25 dönümlük alanda yapılması planlanan Sakarya Kamp ve Karavan Alanı ile ilgili projenin tanıtım toplantısında açılış konuşmasını SATSO Turizm Komisyonu Başkanı Taner Belge gerçekleştirdi.

Belge konuşmasında şunları dile getirdi:

“Türkiye Turizm Stratejisi-2023’ün temel hedeflerinden biri turizmin çeşitlendirilmesi ve 12 aya yayılmasıdır. Avrupa Birliği Turizmciler Derneğinin son araştırma sonuçları, bütün dünyada macera turizmi ve karavan turizminin hızla popüler olduğunu göstermektedir. Ülkemiz de karavan turizmi açısından oldukça avantajlı konumdadır.

Bu bağlamda ilimiz Sakarya’nın kamp ve karavan turizminde birinci tercih olabilmesi için SATSO Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Akgün Altuğ’un talimatıyla başlayan çalışmalarımızın artık sonuna gelinmiştir.

Yönetim Kurulu Başkanımızın önem verdiği ve yakından takip ettiği bu projenin sorumluluğunu SATSO Turizm Komisyonu olarak üstlenmiş durumdayız.

SATSO yönetimimiz anlayış itibariyle ilimizin sadece ticaret ve sanayi alanında değil turizm alanında da katma değer sağlayarak markalaşması yolunda girişimlerde bulunmuş ve bunun neticesinde turizm komisyonunu kurmuştur. Çoğunluğu akademisyenlerden oluşan komisyonumuz bu doğrultuda çalışmalarını yürütüyor.

Söz konusu proje ile amacımız Sakarya’yı Türkiye’deki kamp ve karavancıların ilk tercihi haline getirmek ve onlara bu proje sayesinde en üst düzey imkânları sunmaktır.

Çalışmamızın başında ulaşım ve doğal güzellikler açısından en uygun yer arayışına girdiğimizde, Arifiye Gölpark tesislerinin devamındaki yaklaşık 25 dönümlük alanın bu proje için en ideal yer olduğunu belirledik.

Arifiye Belediye Başkanımız Sayın İsmail Karakullukçu ile yaptığımız görüşmeler neticesinde proje için bu alanın kullanılması hususunda görüş birliğine vardık.

Sayın Belediye Başkanımızın da heyecanla onayladığı bu proje hem Sakarya’nın bir turizm destinasyonu olmasını sağlarken hem de Arifiye’nin ve Arifiyelilerin turizm sektörü ile tanışmasına vesile olacaktır.

Arifiye Kaymakamı Sayın Adem Yazıcı’ya da huzurlarınızda projeye olan ilgisi için çok teşekkür ederiz.

Belediye Başkanımız Sayın İsmail Karakullukçu’ya ilk günden itibaren projeye gösterdiği ilgi, sağladığı ve sağlayacağı destek ve Sakarya turizmine katkısından dolayı huzurlarınızda sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

SATSO Kamp ve Karavan Alanı açılışımız 19-20-21 Ekim 2018 tarihlerinde “Yaza Veda” temasıyla gerçekleştirilecek ve kamu oyuyla paylaşılacaktır.

Türkiye’deki profesyonel kamp ve karavancıların buluşacağı bu SATSO Kamp ve Karavan Alanı 12 ay boyunca hizmet verecek nitelikte düzenlenmektedir ve bu alanda bir örnek niteliğindedir.

Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Akgün Altuğ’un öncülüğünde başlayan bu örnek projemizin her aşamasında destek veren, ilgisini esirgemeyen başta Arifiye kaymakamımız, belediye başkanımız ve komisyon üyelerimize huzurlarınızda sonsuz teşekkürlerimizi sunarım. Projemizin ilimiz Sakarya’ya ve Arifiye’ye hayırlı olmasını dileriz.”

Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu ise yaptığı konuşmada projenin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını dileyerek “Kısa zamanda nezih amacına uygun ve kamp ve karavan turizmini ilimizde canlandıracak düzeyde bir ortam olur inşallah. Turistlerimizi ilçemizde en güzel şekilde ağırlamaktan memnuniyet duyarız.” diye konuştu.

Arifiye Kaymakamı Adem Yazıcı ise turizmin son yıllarda önde giden sektörlerin başında yer aldığını dile getirerek devletin önemli bir gelir kalemi olduğunun da altını çizdi.

Kaymakam Yazıcı konuşmasında “2017 de ülkemize 32 milyon turist geldiğini görmekteyiz. Bu yıl beklentimiz 40 milyon turist ve kısa vadede 50 milyon turiste çıkmasını bekliyoruz. Turist altyapının olduğu yere gider. Son yıllarda ülkemizin turizm manasında gösterdiği ciddi ivmenin de ülkemize artı olarak döndüğünü görüyoruz. Arifiye sanayi kenti olarak öne çıkıyor. Otomotiv ve sanayi sektöründe yerleşkeler var. Sanayisi tarımı ve turizmi olarak ön plana çıkan bir iliz. Arifiye’de bu proje ile turizm anlamında da anılmaya başlayacaktır. SATSO ile anlamlı bir projeye imza atılıyor. Bu projede emeği geçenlere teşekkür ederim. İlçemize bir ivme kazandıracak ve Sakarya için bir ilk olması da ayrıca memnuniyet verici. 

Türkiye’deki en büyük kamp ve karavan proje olması hedeflenen proje kapsamında 19-20-21 Ekim tarihlerinde karavan ve kamp turistlerini bekliyor.

Haber Tarihi : 28/9/2018
Haber Medya
Paylaş