TOBB Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen Sakarya’nın Başarılı Girişimcileri Tecrübelerini Paylaşıyor” konulu seminerde TOBB Sakarya Genç Girişimciler Kurulu öğrencilerle bir araya geldi.

Söz konusu seminere Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ve SATSO Meclis Üyesi M. Alican Sak, Genç Girişimciler Kurulu Üyesi ve SATSO 5. Meslek Komite Başkanı Hasan Alptekin ve TOBB Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Müdürü Esin Yalçın ve Girişimcilik Kulübü öğrencileri katıldı.

Seminerde konuşan Genç Girişimciler Kurulu Başkanı M. Alican Sak girişimciliğin önemine değinerek şunları dile getirdi: “Hayatta sizin için en önemli olan şey iyi bir insan olabilmektir. Onun dışında tutumlarınız, davranışlarınız da çok önemlidir. Bir işe girdiğinizde sizin ilk olarak davranışlarınıza bakacaklardır. Girişimcilik konusunda emin adımlar atmanız gerekir.  Herkes girişimci olamaz. Girişimci olmak isteyen bir bireyin risk alma kabiliyetinin yüksek olması lazım.”

Genç Girişimciler Kurulu Üyesi Hasan Alptekin ise “Biz Sakarya’daki yeme içme sektörünü, hizmet sektörünü ve konaklama sektörünü değerlendirip nabzını tutan bir komite olarak ve 600 tane üyemize restoranlar, kafeler bütün işletmelere karşı görevlerimizi nezih bir şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Ben bu sektörle tanışalı 5 yıl oluyor. Bizim en büyük ihtiyacımız bu sektörde işini en iyi yapan, işini gerçekten mesleği olarak gören çalışma arkadaşlarıyla beraber çalışmak. Yaşadığımız en büyük problemimiz kalifiye eleman bulamamak ve bir çekirdek kadro oluşturamamaktır. Sakarya’da yeme içme sektöründe büyük bir talep var. Böyle olunca herkesin elemana ihtiyacı oluyor ve bizim için de sizler olmazsa olmazlarımızsınız. Bizi en iyi duruma yükseltecek olan da en alta indirecek olan da sizlersiniz. Bu nedenle elemanlarımız bizim her şeyimiz bunun farkındayız” dedi.

Yaptığı sunumda kendi yönettiği işletmeye örnek veren Alptekin; bu zamanlara nasıl geldiğini ne yollardan geçtiğini öğrencilerle paylaşarak, işletmesinin çalışma alanları, yapım aşamaları, üretim alanları, elemanların çalışma şartları ve ürünlerinin lezzeti hakkında bilgiler verdi.

Düzenlenen seminere öğrenciler tarafından yoğun ilgi gösterildi.

 

Haber Tarihi : 13/12/2018
Haber Medya
Paylaş