Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren Makina ve Otomasyon Sistemleri Üreticileri 33. Meslek Komitesi organizasyonu ile Makine Emniyetinin önemini vurgulayan eğitim yapıldı.

33. Meslek Komitesi ev sahipliğinde SATSO konferans salonunda gerçekleşen  Makine de Emniyetin Önemi ve Neden makine de emniyet kullanılmalı eğitimi”, PILZ Firması Genel Müdürü Yavuz Çopur tarafından verildi.

SATSO 33. Meslek Komitesi Başkanı Emre Beşir, Meclis Üyesi Tunç Özüuğurlu ve Şenol Çalışkan, Müfit Güreş, Komite Üyesi Melih Güreş, Arif Filiz, Oğuzhan Doğan ve sektör temsilcilerinin iştirak ettiği eğitimde konuşan Yavuz Çopur makine emniyeti ve kullanımı, ürün kalitesi ve iş güvenliği hakkında bilgi vererek şunları dile getirdi:

“Bir ürünün CE işareti taşıması o ürünün AT tarafından veya başka bir otorite tarafından emniyetli olduğu anlamına gelmez. Amerika’ nın o ürünün dolaşımına izin verdiği anlamını taşır. İş kazası konusunda CE sertifikası sorumluluğu üstlenmez. Riskli bölgelerin kapatılması için ya da çalışırken koruma ekipmanı kullanmak için bir eğitime gerek yoktur. Her birey oluşabilecek riskin farkındadır. Her bir makinede reset butonu vardır. Reset butonu makineyi tekrar başlatmak içindir. E-stop butonu ise makineyi direk durdurmak içindir. Olası bir can kaybının yaşanmaması için kullanılması gerekir. Makine sistemlerinde Elektrik üretilebilir ve dönüştürülebilir. Elektrikle düşük maliyetli kompanent oluşturulabilir.”

Yavuz Çopur aynı zaman da risk değerlendirmesi, emniyet konsepti, emniyet tasarımı, sistem entegrasyonu, emniyet doğrulaması, yerel mevzuatlar ve uluslararası standartlar konusuna değindi.

Toplantının ardından değerlendirmede bulunan Komite Üyeleri, bu tür sektörel eğitimlerin meslek erbapları açısından oldukça verimli olduğuna dikkat çekerek mesleki gelişime ve farkındalığa yönelik bu tür çalışmalara devam edecekleri bilgisini verdi.

Haber Tarihi : 14/12/2018
Haber Medya
Paylaş