23.06.2009 tarihinde Meslek grubumuzun yapmış olduğu kaynaşma
ve dayanışma toplantısının değerlendirilmesi yapıldı. Daha etkili faaliyetler için neler yapılması konusu görüşüldü.

SESOB Sıhhi Tesisatçılar Odası ve ADASU ile görüşmeler yapılarak
birlikte hareket etmek, sıhhi tesisat (Pissu- Temizsu) işlerinin yetkili kişiler tarafından yapılması için ortak bir protokol oluşturulmasına.

S.A.T.S.O.' nun vermiş olduğu öğrenci burslarından meslek
komitelerine uygun görülen kontenjanın verilmesi hususunun Yönetim Kuruluna arzına.

Enerjinin her geçen gün dünyada fiyatının yükselmesi, ucuz enerji
arayışlarına hız vermektedir. Bu nedenle yenilenebilir enerji yatırımları ön plana çıkmaktadır. İlimize bağlı Akyazı ilçesinde bulunan jeotermal enerjide bunlardan bir tanesidir. Ülkemizde birçok yerde bu jeotermal enerjiler; ısıtma amaçlı, seracılık gibi sektörlerde kullanılmaya başlanmıştır.
Bu enerji kaynaklarından; Oda' mızında içinde olduğu, İl Özel İdaresi,
Akyazı Belediyesi, Sakarya halkı, sanayicisi, tüccar ve esnafı nasıl faydalanabilir? Konulu bir gündem oluşturulması,
S.A.T.S.O olarak, Akyazı ve çevresinde bulunan jeotermal enerji ile
ilgili, Akyazı Belediyesinden düşünceleri hakkında bilgi alınması, eğer varsa konu hakkında yapılan çalışmaların ne aşamada olduğunun paylaşılmasının hususunun Yönetim Kuruluna arzına.

Haber Tarihi : 4/8/2009