Dünyanın en büyük üç mobilya fuarından biri olan CNR İMOB-Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı, CNR EXPO Yeşilköy'de 15’inci kez gerçekleştirildi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi odası 26. Meslek Komitesi organizasyonu ile fuara iştirak eden firmalar B2B görüşmeleri gerçekleştirdi. Mobilya imalatçısı 10 firmanın ziyaretçi olarak iştirak ettiği fuar kapsamında gerçekleştirilen ikili iş görüşmelerinde üyelerin mobilya tasarımları özellikle Bulgaristan, Fransa, Rusya, Katar, Irak ve Fas  heyetleri tarafından ilgiyle karşılandı. Çok olumlu geçen görüşmelerin orta vadede ihracat hedeflerine katkı sağlaması bekleniyor.

Bu yıl 15.’si düzenlenen fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan mobilya sektöründen 26. Meslek Grubu Üyeleri  “Bu tür fuarların yeni pazarlar bulma noktasında önemli olduğuna dikkat çekerek; “600 firmanın katıldığı dünyanın üçüncü büyük fuarında firmalar kendilerini tanıtıyor, markalarına prestij katıyorlar. Şu anda sanatsal ve tasarım olarak bakıldığında Sakaryalı firmaların Bulgaristan, Fransa, Rusya, Katar, Irak ve Fas gibi ülkelerin dikkatini çeken tasarımlarımız mevcut. Firmaların AR-GE ve tasarım odaklı çalışmaları yatırımları tasarım merkezleri kurmaları başarı getiriyor.  Sektörümüzün gelişmesi adına önemli bir organizasyona iştirak etmemizi sağlayan SATSO Yönetimine teşekkür ederiz. ” dendi.

Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen fuar, sektörün 2023 yılı için hedeflediği 10 milyar dolar ihracat rakamına ulaşmasında kilit rol oynamaktadır. Yeşilköy'de CNR İMOB, CNR Holding tarafından organize edilen hosted buyer programları ile Türkiye’nin en kapsamlı alım heyetleri organizasyonuna ev sahipliği yaptı. “Alım Heyetleri B2B Eşleştirme Programı’na, yüksek alım gücüne sahip 550’den fazla yabancı firma temsilcisi katıldı.

Fuarın diğer alım heyeti organizasyonu olan ve Ticaret Bakanlığı’nın desteklediği ve İhracatçı Birlikleri’nin Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) Projesi kapsamında gerçekleştirilen organizasyonda ise 150 ülkeden firma temsilcisi, fuarda ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.  

Haber Tarihi : 1/2/2019
Haber Medya
Paylaş