Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu öncülüğünde Oda bünyesinde kurulan Sanayi ve Ar-Ge Komisyonu tarafından geliştirilen  “Fikir Sepeti” platformuna yeni iş fikirleri gelmeye başladı.

SATSO resmi sitesi üzerinden fikirsepeti.satso.org.tr sayfasından ulaşılabilen platforma fikirlerini sunan 2 girişimcinin projeleri komisyon tarafından değerlendirilmeye alındı. Eczacılık, doğalgaz, yazılım, spor, hizmet sektörü, imalat, tasarım, yazılım, gıda, mobilya dekorasyon, eğitim hizmetleri gibi alanlar arasından  iki proje Sanayi Ar-Ge Komisyonu tarafından değerlendirildi.

Sakarya’ da bir ilk olarak ilgi çeken Fikir Sepeti Platformuna fikrini sunarak değerlendirmeye alınan ilk iki girişimciden birinin fikri, gerek finans, gerekse uygulama teknikleri açısından uygun ve yeterli bulunmuş olup yatırımcı ile eşleştirmek üzere çalışmalara başlandı.

Diğer girişimcinin fikrinin gerek yazılımsal, gerekse uygulama açısından biraz da geliştirilmesi gerektiği kanaatine varıldı.  Fikir sahibinin, komisyon üyelerinden bir yazılımcı ile eşleşmesi yapılarak projesinin yatırıma hazır hale getirilmesi için koçluk desteği verilmesi uygun görüldü.

Devam eden süreçte platforma başvuran girişimcilerin fikirleri komisyonda değerlendirilerek birebir görüşmeler yapılmaya devam edecek.

Yenilikçi, vizyoner yatırımcılar ile  inovatif ve ticarileştirilebilir fikir sahibi girişimcileri bir araya getirmeyi amaçlayan Fikir Sepeti Platformu ile fikirlerini paylaşan girişimciler, sektörleri ile ilgili yatırımcılarla bir araya getirilecek.

 

 

 

 

Haber Tarihi : 8/2/2019
Haber Medya
Paylaş