Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu Bilişim ve Telekomünikasyon faaliyetleri ile iştigal eden üyelerin oluşturduğu 31. Meslek Komitesi üyeleri, meslek grubu üyeleri bir araya geldi.

31. MESLEK KOMİTESİ

Meslek Grubu üyeleriyle bir araya gelinen toplantı, SATSO 31. Meslek Komitesi Başkanı Cemil Kaya,  31. Meslek Komitesi’nden Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Arabul, Meclis Üyeleri; Behlül Bayrak, Necmettin Kırık, Komite Başkan Yardımcısı İmdat Delican, Komite Üyeleri; Serdar Gürkan Uslu, Enes Sevindik ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

KATILANLAR

Toplantıya ayrıca SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yüksel Avşar, Yönetim Kurulu Üyeleri, İş Kur İl Müdürü Tekin Kaya, SGK İl Müdürü Erhan Çavuş, Sakarya Ticaret İl Müdürü Mithat Onay ve çok sayıda sektör temsilcisi iştirak etti.

KOMİTELERİN ÇALIŞMASI ÖNEMLİ

Toplantının açılış konuşmasını yapan 31.Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Behlül Bayrak, yılın ilk toplantısında sektör temsilcileri ile bir araya gelmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Yüksel Avşar ise, komite çalışmalarının önemine değinerek “Komitelerin çalışmaları sektörlerin sorunlarını anlamamız ve çözümü açısından büyük önem taşıyor. Sorunları ancak komite çalışmaları ile doğrulayabiliyor ve bu doğruluda çözüm noktasına getiriyoruz. SATSO olarak geniş ve büyük bir aile olmanın gururunu meslek grubu toplantılarına olan yoğun ilgiyle yaşıyoruz. Katılımından dolayı tüm sektör temsilcilerine teşekkür ediyorum.”

İSTİHDAM TEŞVİKLERİ

İş-Kur İl Müdürü Tekin Kaya da bilgi kurumsal çalışmaları ve sektörlere yönelik yaptıkları faaliyetler ve destekler hakkında bilgi verdiği konuşmasında şunları dile getirdi:

“İŞKUR istihdamı destekleyen bir kuruluştur.  İstihdamı desteklemek, teşviklerden faydalanılmasını sağlamak ve işverenlerin bu konularda detaylı bilgilere sahip olmalarını sağlamak adına bu tür toplantıları önemsiyoruz.  İş- Kur olarak istihdam anlamında bilişim sektörüne 6 aylık, uçak, imalat sektöründe 6 ay, bilgisayar bilişiminde 9 ay diğer sektörlerde de 3 aylık bir desteklerimiz var. Eleman alımlarında İş- Kur üzerinden yapıldığı takdirde maaş ödemelerinde devlet destekleri söz konusudur.”

SİGORTA TEŞVİKLERİ

SGK İl Müdürü Erhan Çavuş ise SGK’nın sigortalılara ve işverenlere yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kayıt dışı istihdamda etkin bir mücadele gerçekleştirdiklerini ifade eden Çavuş, Sigorta prim teşviği hakkında bilgi vererek şunları dile getirdi:  “Şu anda Sakarya’da 14 farklı alanda teşvik var. Ancak yararlanma oranı yüzde 20’nin üzerine çıkmıyor. İşverenlere yönelik kapsamlı olmasına rağmen faydalanma beklendiği kadar değil. Bu konuda daha fazla bilgilendirme çalışmaları yapmaya gayret ediyoruz. 01.06.2018’ de uygulamaya geçen genç girişimcilere yönelik bir desteği var. İlk defa iş yeri açmış, 18-29 yaş aralığında genç girişimcileri teşvik etmeye yönelik desteklerden faydalanmanızı tavsiye ederiz.” diyerek çalışmanın detayları hakkında bilgi verdi.

TÜKETİCİ HAKEM HEYETLERİ

Sakarya Ticaret İl Müdürü Mithat Onay tüketici hakem heyetleri ile ilgili çalışmaları hakkında bilgi vererek şikayetleri irtibat ofisleri aracılığı ile değerlendirerek iiki tarafı da dengede tutarak sorunları çözmeye gayret ediyoruz. Satıcı da alıcı da kollanarak doğru sonuca ulaşmaktan yanayız” diye konuştu

Toplantı karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.

 

Haber Tarihi : 15/2/2019
Haber Medya
Paylaş