SATSO 15.Meslek Komitesi SGK yöneticileri ve medikal sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin temsilcilerini buluşturdu.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ve çoğunluğunu Sağlık, Temizlik ve Kozmetik Ürünleri Ticareti ile iştigal eden üyelerin oluşturduğu 15. Meslek Komitesi organizasyonu ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü işbirliği ile Medikal Market ve İşitme Merkezleri İstişare Toplantısı düzenlendi.

SATSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, SGK İl Müdürü Erhan Çavuş, Kocaeli Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Bükey Kolaylı ve Müdür Yardımcısı Mehmet Akkuş, Dr. M. Hakan Candangil ve medikal sektöründe faaliyet gösteren çok sayıda katılımcı iştirak etti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan 15. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Ercan Başnuh, sektör temsilcilerine katılımlarından dolayı teşekkür ederek “Medikal firmaların sorun yaşayabileceği konular ile ilgili istişare toplantısının sektörümüze olumlu yansımasını temenni ediyorum.

Toplantıya katılan SGK İl Müdürü Erhan Çavuş, “Kurumumuz insanın doğumundan önce ve ölümünden sonraya kadar her anda hizmet vermektedir. Paydaşlarımız insanlara daha iyi hizmet verebilmemiz açısından çok önemlidir. Bundan dolayı işbirliği içinde çalımlaya gayret ediyoruz” diye konuştu.

Kocaeli Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Bükey Kolaylı ise sektörel toplantıların önemine dikkat çekerek “Paydaşlarımız kendilerini bir sağlık hizmet sunucusu olarak görmeleri gerekiyor, çünkü biz paydaşlarımızı bu şekilde değerlendiriyoruz. Bu tür sektör toplantılarına katılımlarınızı önemsiyoruz. Sorunlarımızı hep birlikte dile getirerek çözüm aramalıyız” dedi.

Mehmet Akkuş ise Tıbbi malzemelerin fiyat politikasının 5510 sayılı kanuna göre belirlendiğini dile getirerek kurum ile anlaşmalı paydaşlara sigorta kapsamında yapılan ödeme mevzuatlarını detaylı olarak anlattı. Akkuş ayrıca, medikal marketlerin sunması gereken belge ve faturaların detayları ile ilgili bilgi vererek bayilik süreçleri ve kurum ile bayiler arasında çıkan çeşitli aksaklıklar konusuna değindi.

Kurum ile paydaşları arasında sürekli çıkan sorunların çözümlerinden bahseden konuşmacılar; reçetelerin ve eklerin doğru bir şekilde okunmasının ve işleme alınmasının önemine vurgu yaptı.

Ödeme kesintileri ve kesintiye neden olan etmenler ve sözleşmelerin feshine yol açabilecek durumlardan bahseden Akkuş, kurumun inceleme ve denetleme mekanizmalarının nasıl işlediği, verilen ceza bedelleri ve getirdiği koşullardan söz etti.

“Kimse hasta seçimi yapamaz. Anlaşmalı olduğumuz sigortalı hastalara hizmet verilmesi zorunludur. Sizlerle işbirliğimizde doğru belge ve doğru bilgiler istiyoruz. Bizler kurum olarak ve sizler de paydaşlarımız olarak bu ülke için elimizden ne geliyorsa yapmak zorundayız. Adil ve saygılı bir hizmet vermek zorundayız.’’ ifadelerini kullandı.

Medikal Market ve İşitme Merkezleri İstişare Toplantısı sunumların ardından soru cevap bölümü ile sona erdi.

Haber Tarihi : 1/3/2019
Haber Medya
Paylaş