Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu sağlık, temizlik ve kozmetik ürünleri imalat ve ticareti yapan kuruluşların oluşturduğu, 15. Meslek Komitesi, “Hareket Hayattır! Modern İş Dünyasının Kabusu: Eklem Sorunları” konulu eğitim semineri düzenledi.

Hareket Hayattır! Modern İş Dünyasının Kabusu: Eklem Sorunları konulu eğitime Meclis Üyeleri; Ercan Başnuh ve Ekrem Seçgin,15. Komite Üyeleri ve çok sayıda sektör temsilcisi iştirak etti.

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Uysal’ın sunumuyla gerçekleşti.

Konfüçyüs’ün “Seveceğin bir iş seçersen, yaşamında bir gün bile çalışmış olmazsın” sözü ile başlayan Prof. Dr. Mustafa Uysal, eklem problemlerinin yavaşlatılmasının gerektiğini ve bunun da bireyin kendi kendine alacağı önlemler ile mümkün olduğunu belirtti.

Uysal; “Sakarya’mızın çok güzel imkanları var ve bunları değerlendirmeye özen göstermeliyiz. Vücudumuzda 206 kemik ve onları birbirine bağlayan 360 eklemimiz var. Eklem problemlerimizi durdurma olanaksız olsa da onları yavaşlatmak gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

Sunumunda eklemlerin genel yapısı hakkında bilgi veren Mustafa Uysal, eklem sorunlarının çeşitleri ve çözüm önerileri, sorunları etkileyen faktörler gibi konular hakkında dinleyicilere bilgi verdi.

Konuşmasında spor alışkanlığı ve sağlıklı beslenmenin önemine sık sık değinen Mustafa Uysal, problemleri engellemenin yolları hakkında bilgilerini konuşmacılara aktardı. Uysal ayrıca, “En iyi tedavi koruyucu tedavidir. İş işten geçmeden önlemi sizler almalısınız. Kendi kendinizin doktoru olmalısınız ve sağlık alanında sürekli sorgulama yapmalısınız. İnternette veya televizyonda her duyulana inanmamak gerektiğini öğrenmemiz gerekiyor.” diye ekledi.

Seminer soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

Haber Tarihi : 29/4/2019
Haber Medya
Paylaş