Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ve çoğunluğunu sağlık, temizlik ve kozmetik ürünleri ticareti ile iştigal eden üyelerin oluşturduğu 15. Meslek Komitesi aylık olağan toplantısında sahte deterjan satılması ve tüketicilerin mağduriyeti ele alındı.

Komite Başkanı ve üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda 15. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Ekrem Seçgin son zamanlarda şehrimizde sahte deterjan ve temizlik malzemeleri faaliyetleri yapıldığına dikkat çekerek konu ile ilgili yetkili mercilerin hassasiyetle çalıştığını ifade etti.

Ekrem Seçkin konuşmasında; “Şehrimizde market olarak faaliyet gösteren ( daha çok küçük market ve bakkal vb.) üyelerimizin, temizlik malzemesi ve ambalaj malzemesi alırken ve satarken çok daha dikkatli olmaları gerekmektedir. Bilinen markaların fiyatları piyasanın çok altında ise o ürünü almamalarını tavsiye ederiz.

Bölgemizde tüm markaların bayileri mevcuttur. Mümkün mertebe alış verişlerin bayilerden veya yine şehrimizde bilinen büyük ölçekli toptancılardan yapılması kendi menfaatlerinedir. Temizlik malzemesi ve ambalaj malzemesi alan tüketicilerin fatura talep etmeleri de büyük önem taşıyor.

Ayrıca alışveriş güvenliği, ürün kalitesi ve sağlık hijyen açısından da SATSO üyesi işyerlerinden alışverişlerin yapılmasını öneririz.  Unutulmamalıdır ki, sahte ürün alan aynı suça ortak sayılacağından hukuken sıkıntı yaşamaması için sahte üründen uzak durulmalıdır. 

Haber Tarihi : 17/5/2019
Paylaş