Sayın Üyemiz;

3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunun 9/b maddesi gereği ve ilgili yönetmelik uyarınca bağlı kuruluşlarınıza kayıtlı işyerlerinde kullanılan otomatik olmayan 1-11-111. ve IV. sınıf elektronik ve mekanik tartı aletlerinin muayene ve damgalarının kimler tarafından yapılacağı ilgili yönetmeliklerde belirtilmiştir.
Bu nedenle; söz konusu kanun gereği cezalı duruma düşülmemesi bakımından 201 7 yılı damgalı tartı aletlerinin 2019 Şubat ayı sonu mesai bitimine kadar periyodik muayene müracaatları için ilgili yönetmelik uyarınca açık ve kapalı pazar yerlerinde kullanılan ve tartım kapasitesi 2000 kg ve altında olan III ve IV sınıf otomatik olmayan elektronik ve mekanik tartı aletleri için Belediye Grup Merkezi Ölçü ve Ayar Memurluklarına, Otomatik tartı aletleri, I ve II nci hassas teraziler ile III ve IV ncü sınıf 2000 kg altındaki otomatik olmayan tartı aletlerinin Yetkili Muayene Servislerine, 2000 kg'ın üzerinde olan otomatik olmayan tartı aletlerinin müracaatları İl Müdürlüğümüze (http://sanayi.gov.tr) internet adresinden E HİZMETLER bölümünden İl Müdürlükleri/Ölçü ve Ölçü Aletlerinin İlk,Periyodik, veya Stok Muayenesi Başvurusu menüsünden e-Devlet Kapısı Kimlik Doğrulama Sisteminden ELEKTRONİK BAŞVURU YAPMALARI gerekmektedir.

Saygılarımızla.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

Haber Tarihi : 28/5/2019