Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ve çoğunluğunu Danışmanlık ve Emlak Müşavirliği ile iştigal eden üyelerin oluşturduğu 28. Meslek Komitesi “İş Sağlığı Güvenliği Sektör Çalıştayı” düzenledi.

SATSO 28. Meslek Komitesi Meclis Üyeleri; Erdem Ercan, Emrullah Terzioğlu, Ahmet Çubuk,  Komite Üyesi İsmail Başavcı ev sahipliğine gerçekleştirilen toplantıya sektör temsilcileri iştirak etti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan 28. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Erdem Ercan, söz konusu çalıştayın ilimizde ve bölgemizdeki iş sağlığı ve iş güvenliği sektörünün mevcut durumu, sorunları, hedefleri ve geliştirilebilir yönlerini ortaya çıkarmak adına önemli bir çalışma olacağına dikkat çekerek 28. Meslek komitesinin çeşitli meslek dallarını bünyesinde barındıran bir komite olduğunu ve bu meslek dallarının sorunlarının çözümüne yönelik çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem gün ise yağtığı konuşmada komite faaliyetlerinin SATSO’nun vizyonu ve hedefleri anlamında büyük önem taşıdığına dikkat çekerek şunları dile getirdi:

“ SATSO çok büyük bir aile. İcra makamı değiliz ancak, 34 meslek grubumuzdan ve üyelerimizden aldığımız güçle bu şehrin her konusunda sorumluluğumuz olduğunu hissediyoruz. 28. Meslek Komitemiz de çeşitli sektörleri içinde barındıran gruplarımızdan biri olarak sektörel sorunları farklılık göstermesi itibariyle gayret eden çalışmalarını her alanda yürüten bir komitemizdir. ” dedi.

Başkan Yardımcısı Cem  Gün, Sakaryalılık bilincine vurgu yaparak Sakarya ile ilgili aidiyet duygusunun güçlenmesi ve çok kültürlülüğü avantaja çevirmek gerektiğine dikkat çekti.

Gün konuşmasında “Bizim şifremiz54 dedik. Ana temamız üyelerimizde ki Sakaryalılık ve aidiyet duygusunu arttırmak bunun yanı sıra alışverişlerini Sakarya’dan yapmalarını sağlamak, Sakaryalıyım fikrini güçlendirmek temel hedefimizdi. Birlikte olursak sorunları çözebiliriz. Sakarya bizim ortak paydamız.” Dedi.

Başkan Yardımcısı Gün, ayrıca sektör çalıştaylarının önemine vurgu yaparak bu tür toplantılarda dile getirilen konuların yönetim kurulunda titizlikle görüşülerek çözümüne yönelik çalışmalar yapılacağını da ifade etti.

SATSO Meclis Üyesi Emrullah Terzioğlu, sektörel olarak iş sağlığı ve güvenliği konusunda yaşanan temel sorunları tespit anlamında bu çalıştayın çok önemli olduğuna dikkat çekerek “ Burada sorunun ne olduğunu tespitini yapacağız sorunu baştan tespit ettiğimizde icraata geçeceğiz. Öz eleştiri yapabiliyorsak daha başarılı oluruz. İlk başta kendimize soru  sormamız, bu durumu stabilize etmemiz lazım. Daha sonra hep birlikte bu iş göğüslememiz gerektiğini düşünüyorum. Şifremiz 54 çok güzel bir çıkış ve bu şifremiz 54 de birlikteliğimiz daha çok ön plana çıkartılıyor. Sakarya’da olan sanayicinin Sakarya’da ticaretle ilgilenen insanların Sakarya’dan faydalanması noktasında herkesin bilinçlenmesinden yanayız. Bu çalıştayda umarım sürekliliği olan kararlar alırız. 

Sektör Temsilcisi Hasan Balaban iş sağlığı güvenliği sektörünün Sakarya’daki durumu ile ilgili genel bilgiler vererek “Sakarya genelinde 20’nin üzerinde ortak sağlık ve güvenlik birimi mevcut 1.700 üye var.  Ve toplam 10 bin faal üye için hiçbir şey değil.10 bin faal üye için 30 OSGB olması inanın hiçbirimizi açıkta bırakmaz.  Bunun farkında olmak ve birlikteliğini yaşamak için buradayız. Çalıştayda hep birlikte sektörümüzün sorunlarını masaya yatırmayı hedefliyoruz. Bu çalıştaydan mutlaka bir sonuçla çıkacağız.”

Sektör Temsilcisi Şafak Aydın  “İş sağlığı ve güvenliği yasal bir zorunluluk olduğu için yasal gereklilikleri yerine getirelim Kurulan OSGB’lerin sorumluluk, misyon ve vizyonlarını olması gerektiği gibi yapmaları gerekiyor. Fiyat politikaları bakımından devletin tamamen özgür bıraktığı denetimlerinde ise maalesef eksik kaldığı bir sektör olduğumuz için OSGB’ler fiyat rekabetinde inanılmaz bir acımasızlık noktasında devam ediyor.” Dedi.

SATSO Meclis Üyesi Ahmet Çubuk ise “Her meslekte sorunlar var. Bizler hizmet sektör temsilcileri olarak diğer rakiplerimizden hizmet kalitesi, iş ilişkileri, iyi ve sürekli iletişim konularında öne çıkabiliriz” dedi.

İki bölümden oluşan Çalıştayda konuşmaların ardından geçilen ikinci bölümde masa çalışmaları gerçekleştirildi.

Sektörün mevcut durumu, güçlü ve zayıf yönleri, fırsatlar ve tehditlerinin oluştuğu Swot kartlar işlendi. Sektörün mevcut durumunun geliştirilebilir ve değiştirilebilir yönleri de masa çalışmalarında ele alındı.

Toplam 4 masada gerçekleştirilen sektör çalıştayında katılımcılar iş sağlığı güvenliği sektörünün gelişmesine yönelik görüş ve önerilerini paylaşma imkanı buldular.

 

Haber Tarihi : 21/6/2019
Haber Medya
Paylaş