Girişimciler Kurulu, kendi işlerini kurmak isteyen girişimci gençleri devlet teşviklerinden yararlanmaya davet etti.

Gençleri girişimciliğe yönlendirme çalışmalarına devam eden Genç Girişimciler Kurulu, son zamanlarda artış gösteren gençlere yönelik girişimcilik teşvikleri ve indirim kampanyalarından tüm genç girişimcilerin faydalanması tavsiyelerinde bulundu.

Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mertcan Korkmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ülkenin her zaman girişimci gençlere ihtiyacı olduğunu ve bu bağlamda da bu gibi fırsatlardan yararlanmanın ciddi avantajları olacağının altını çizdi. “ Ülkemizde çeşitli kurum ve kuruluşlar gençleri girişimciliğe teşvik etmek için çeşitli destek programları sunuyorlar. Genç girişimcilerimizin işlerini kurduktan sonra faaliyete geçtikleri günden itibaren gelecek 3 vergi dönemi içerisinde kazandıkları tutarların 75 bin TL’lik kısmı vergiden muaf olacaktır. Vergi verme gibi bir yük ile karşılaşmadan ticari faaliyetlerine verimli bir şekilde başlayıp sürdürebileceklerdir.

Desteklerin bunlarla sınırlı olmadığını belirten Korkmaz, “18- 29 yaş arasında kendi işlerini kuran girişimcilere yıllık yaklaşık 10.592 TL’yi bulan sigorta prim desteği de verilecek. Birçok sektöre ait girişimi kapsayan bu desteklerin kendi işini kurmakta karamsar olan genç girişimcilerimize çok ciddi faydaları olacaktır. Bizler Genç Girişimciler Kurulu olarak, kendi işlerini kurmayı düşünen girişimcilerimize KOSGEB ve daha birçok kurum ve kuruluşun sunduğu bu destekleri takip etmelerini ve yararlanmaları tavsiye ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Haber Tarihi : 1/11/2019
Paylaş