Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini yürüten Sakarya İl Kadın Girişimciler Kurulu, yılın ikinci olağan meclis toplantısını Kurul Başkanı Zehra Dirim’in başkanlığında kurul üyelerinin katılımı ile gerçekleştirdi. 

Toplantının divan kurulunda Sakarya Kadın Girişimciler icra Komitesi Başkanı Zehra Dirim, Başkan Yardımcısı Dilek Özel, SATSO Genel Sekreteri Teyfik Öztürk ile Genel Sekreter Yardımcısı Mümin Haşil yer aldı.

Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda Kadın Girişimciler Kurulunun faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Zehra Dirim şunları dile getirdi; “Kadınlarımızın yeni iş sahaları oluşturmasının yolu kadınların girişimciliğinin teşvik edilmesinden geçtiği önemli bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak ülkemizde kadınlar sosyal hayatta hak ettiği yeri göremiyor biz de bu durumda üzerimizdeki sorumluluğun bilincindeyiz. Kadın girişimciler kurulumuz TOBB bünyesinde Kadın girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş bildirilen bir kuruldur. Amacımız kadınlara kişisel gelişim yollarını öğreterek kariyerlerini geliştirme fırsatları ve girişimcilik yapmak isteyen kadınlara bu yolda ilerleyebilmeleri için destek olmaktır.

Bugüne kadar bir çok proje yaptık bir çok kadının emeğine dokunduk. Buna Geleceği Yazan Kadınlar projesini örnek verebiliriz. Projemizde amacımız kadınlara yazılım konusunda uzun süreli eğitimler vererek mobil uygulamalar geliştirmelerinde destek olmaktı ve bu alanda istihdam ve girişimciliklerini arttırmaktı. Projeye katılım sağlayan tüm kadınlarımıza teşekkür ediyoruz. Sakarya’da bir ihtiyaç olan kadın kooperatiflerini kurmak için çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Fazilet Durmuş ve Halk Eğitim Müdürlerimiz ile de görüşmelere de başladık. Kooperatifler konusunda öncelikli amacımız kadın gücü ve emeğini ortaya koyulmasıdır. Bu yolda sizlerle birlikte el ele yürümek amacındayız.” ifadelerini kullandı.  

Kurul Başkanı Zehra Dirim’den sonra kürsüye gelen üyeler, çeşitli konularda fikir alışverişi gerçekleştirip, sorun ve çözüm önerilerini değerlendirdiler. Kurulması planlanan kadın kooperatifinin şehrimizde kadınlara yönelik bir marka olabileceğinden ve birlikte çalışarak geleceğe aktarılabilecek bir proje olacağına değindiler.

Toplantıda, kadınların iş hayatında daha da aktif olması gerektiği savunulurken kurulun çalışmalarının birçok ilden önde olduğu da belirtildi. Kurul üyeleri ayrıca, kadınların iş fikirlerinin değerlendirilmesi gerektiği ve SATSO bünyesinde bunu başarabilecek güçte olduklarına dikkat çektiler.

Toplantının sonunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Turkcell işbirliği ile yürütülen ‘Geleceği Yazan Kadınlar’ yarışmasında ilimize üçüncülük gururu getiren Büşra Göral ile aynı yarışmada projeleri ile finalde ilk 10 arasına giren Reyhan Kangal ve Elif Yazıcı kürsüye gelerek tasarladıkları projeleri hakkında bilgiler verdiler.

Proje sunumlarının ardından Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zehra Dirim, Büşra Göral, Reyhan Kangal ve Elif Yazıcı’ya yarışmada göstermiş oldukları başarılardan dolayı hediyelerini takdim etti.

 

Haber Tarihi : 18/12/2019
Haber Medya
Paylaş