Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde çalışmalarını yürüten ve çoğunluğunu Sağlık, Temizlik ve Kozmetik Ürünleri Ticareti’nde iştigal eden firma temsilcilerinin oluşturduğu 15. Meslek Komitesi ile GS1 Türkiye Vakfı İktisadi İşletmesi ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde Ürün Takip Sistemi (ÜTS) eğitimi düzenlendi.

SATSO Ali Coşkun Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa SATSO 15. Meslek Komitesi Başkanı Davut Acunman ile komite üyelerinin katılımının yanı sıra Sağlık Bakanlığı’ndan Tıbbi Cihaz ve Koordinasyon Daire Başkanı Aydın Kaplan, Biyomedikal mühendisleri; Mehmet Doğan Erden, Pınar Kubaşık, Gönül Ercan ile Eczacı Banu Aras konuşmacı olarak yer aldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren 15. Meslek Komitesi Başkanı Davut Acunman, “15.Meslek Komitesi olarak sağlık, temizlik, medikal ve kozmetik gibi alanlarda faaliyet gösteren firma temsilcilerinden oluşan bir topluluğuz. Komitemiz sektörümüzü en iyi şekilde temsil eden ve alanında uzman kişilerden oluşmaktadır. Üyelerimizin sektörlerindeki faaliyetlerini daha kolay şekilde yürütmeleri için komite olarak onlar adına düşünmeye ve hareket etmeye çalışıyoruz. Ülkemizde gelişen sektörel yazılımlar sayesinde artık faaliyetler daha kolay ve takip edilebilir hale geldi. Türkiye’de İlaç Takip Sistemi (İTS) ile başlayan süreç Ürün Takip Sistemi (ÜTS) ile devam etmektedir. Üyelerimizin daha sağlıklı bir sisteme kolay ve hızlı adapte olabilmeleri için bu eğitimin yapılmasına karar verdik. Umarız eğitim katılım gösteren herkes için faydalı olur. Aramızda bulunan değerli eczacılar, medikal ve temizlik alanında çalışan herkese katılımları için teşekkür ediyoruz.” dedi.

Sağlık Bakanlığı Tıbbi Cihaz ve Koordinasyon Daire Başkanı Aydın Kaplan, Ürün Takip Sistemi tıbbi cihazların kayıt altına alındığı bir sistem ve asıl amacı güvenli ürünlere erişim sağlayabilmek. Ürün Takip Sistemi (ÜTS), İlaç Takip Sistemi (İTS)’den sonra ülkemizde yapılmış ikinci büyük proje. Önceki sistemlerde izlenebilirlik sorunu vardı, ürünleri izleyemiyorduk. Bu sorunu çözmek için uzun bir süre önce bu projemiz hayata geçirildi. ÜTS sistemimizde yaklaşık 4 milyon kayıtlı ürün çeşidi bulunmaktadır. Yıllar geçtikçe izlenebilirlik ürün çeşitliliğine göre de artış göstermektedir. Bizler bu sistem sayesinde medikal, kozmetik, sağlık gibi alanlardaki ürünlerin takibini gerçekleştirebiliyoruz. Firmalar artık ÜTS ile kendi kayıtlarını yapar hale geldi. ÜTS mobil sayesinde ürünün detay ve bilgilerine ulaşabiliyor ve hatta elinizdeki ürünle diğer ürünleri karşılaştırabiliyorsunuz.” diyerek sistem hakkında bilgi verdi.

Eğitimin devamında Biyomedikal mühendisleri; Mehmet Doğan Erden, Pınar Kubaşık, Gönül Ercan ile Eczacı Banu Aras ÜTS sisteminin ana hatları, ÜTS mobil uygulaması ve web sayfası kullanımı, ürün ve firma kaydı işlemlerin, belge işlemleri ve satış sertifikası gibi birçok konuda katılımcılara bilgiler aktardılar.

Programın sonunda SATSO Genel Sekreteri Teyfik Öztürk tarafından günün anlamına ithafen Sağlık Bakanlığı Tıbbi Cihaz ve Koordinasyon Daire Başkanı Aydın Kaplan’a plaket takdim etti.

 

 

Haber Tarihi : 20/12/2019
Haber Medya
Paylaş