Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini yürüten ve çoğunluğunu konstrüksiyon ve metal işleme alanında firma temsilcilerinin oluşturduğu 23. Meslek Komitesi, Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile Bursa Metal ve Sac İşleme Teknolojileri Fuarı’na katıldılar.

Komite üyeleri, öğretmen ve öğrencilerden oluşan yaklaşık 40 kişilik bir heyet, fuarda bulunan firmaların sergilediği teknolojik aletleri, robotik makine teknolojilerini ve ar-ge çalışmalarını yakından takip ederek bilgi sahibi oldular.

Fuar gezisi ile ilgili görüşlerini dile getiren 23. Meslek Komitesi Başkanı Çetin Serter, gençlerin sektörel teknolojiler ile küçük yaşlarda tanışmalarının faydalı olacağını belirterek, “ 23. Meslek Komitesi olarak Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin fuara katılmasına vesile olduğumuz için mutluyuz. Her geçen gün teknolojinin geliştiği bu dünyada kullandığımız teknolojiler de sürekli yenileniyor ve gelişiyor. Bu gibi fuarlar bizlere üretimimizde yardımcı olan teknolojilere ulaşma konusunda ciddi fırsatlar sunuyor. Öğrencilerimize sektörümüzü yakından tanıtmak ve onları mesleki anlamda hazırlamak adına bu tür etkinliklerin olumlu geri dönüşleri olacağına inanıyoruz.

Gençlerimizin de teknolojik yeniliklerin sergilendiği bu büyük fuarı gezmesi ve bilgi edinmesinin kendilerine birçok faydası olacaktır. Gelecekte birçoğunun yapacağı bu meslek hakkında erken yaşta bilgi sahibi olmalarının onların yararına olacağına inanıyoruz. 23. Meslek Komitesi olarak bu gibi etkinliklere önem veriyoruz.” dedi.

Fuara katılan Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, sektörel çalışmalar hakkında yakından bilgi sahibi olmalarına katkı sağlayan fuar ziyaretinden memnuniyetlerini dile getirerek SATSO 23. Meslek Komitesi ve SATSO Yönetim Kurulu’na desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

 

Haber Tarihi : 27/12/2019
Haber Medya
Paylaş