Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen protokol ile motorlu araçlar teknolojisi alanında nitelikli elemanlar yetiştirilmesi, öğrencilerin sektöre kolay adaptasyonu amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında otomotiv sektörüne yönelik stajyer kazandırma çalışmaları devam ediyor.

 Bu kapsamda, SATSO bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu Otomotiv ve Yedek Parça Ticareti ile iştigal eden üyelerin oluşturduğu 21. Meslek Komitesi üyeleri, projede yer alan firmalara ziyaretlerde bulundu.

Söz konusu ziyaretler çerçevesinde SATSO 21. Meslek Komitesi Başkanı Taner Belge, Başkan Yardımcısı Mustafa Buruşoğlu ve SATSO Motorlu Araçlar Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fatih Şumnulu, projede iş ortağı olan Akgün Otomotiv, Otokur Otomotiv ve Tek Otomotiv firmalarına teşekkür ziyareti gerçekleştirerek, firma temsilcilerine plaket takdiminde bulundular.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Akgün Otomotiv Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Akgün, projenin sektörel anlamda birçok fayda sağlayacağını belirterek, “Proje kapsamında otomotiv bakım ve servislerimizde staj gören öğrencilerimizden oldukça memnunuz. Sektörümüzün en büyük ihtiyaçlarının başında nitelikli ve tecrübeli eleman gelmektedir. Gerçekleşen ve paydaşı olduğumuz bu proje ile öğrencilerin hem sektöre adaptasyonu başarılı oluyor, hem de en son teknolojik gelişmeleri yerinde takip edebiliyorlar. Sektörümüzün her zaman daha fazla nitelikli elemana ihtiyacı var. Bu gibi projelerle umuyoruz ki, tüm öğrencilerimiz tecrübeli bir şekilde okullarından mezun olup iş hayatına sorunsuz bir şekilde atılacaktır.” dedi.

Otokur Otomotiv yetkilisi ise  “ Projenin otomotiv servislerinde kalifiye ve nitelikli eleman ihtiyacını karşılamaya destek olacağını umuyoruz. Bizler Otokur Otomotiv olarak servislerimizde kalifiye eleman sorununu proje sayesinde aştık. Daha önceki yıllarda bünyemizde staj görmüş 12 öğrencimizi firmamızda istihdam ettik ve çalışmaya da devam ediyorlar. Sektörümüze fayda sağlayacak bu projeye destek vermeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Tek Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Tek, “ Proje ihtiyaçlara cevap veren ve birçok fayda sunan bir projedir. Öğrencilerimizin servisimizde gerçekleştirdikleri staj boyunca bu işe daha da adapte olmalarını ve son teknolojik gelişmelerden haberdar olarak öğrenmelerini sağlıyoruz ki kendileri de bizlere çok katkı sağlıyorlar. Öğrencilerimizin tam nitelik kazanmış bir durumda mezun olması için elimizden geleni yapacağız. Bu gibi projelere her zaman ihtiyaç var ve bizler de destek vermeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Ziyaretler hakkında görüşlerini dile getiren SATSO 21. Meslek Komitesi Başkanı Taner Belge; “Bugün nitelikli istihdam projemizde paydaşımız olan firmalarımıza ziyaretler gerçekleştirdik ve destekleri neticesinde her firmamıza plaket takdim ettik. Sektörümüzün yıllardan beri en büyük ihtiyaçlarının başında gelen nitelikli eleman ihtiyacına yönelik olan bu projeden tüm firmalarımız çok memnun. Firmalarımızın bu konularda iş birliği ve tecrübesi de hem bizler için hem de stajlarının gerçekleştiren öğrenciler için çok büyük bir şans. Proje kapsamında stajlarını gerçekleştiren öğrencilerimizin bu sürede edindikleri tecrübe ile, iş hayatına daha hazır ve bilgili olarak başlayacağını öngörüyoruz. Sektöre katkı sağlayacak geleceği parlak gençlerimizin yetişmesi için gayret ediyoruz. İşbirlikleri ile projemize destek sağlayan tüm firma temsilcilerimize teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Haber Tarihi : 7/2/2020
Haber Medya
Paylaş