Sakarya’da doğalgaz güvenliği için yeni dönem başlıyor

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde çalışmalarını yürüten ve çoğunluğunu ısıtma, soğutma ve mekanik tesisat sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcilerinin oluşturduğu 7. Meslek Komitesi, Adapazarı Gaz Dağıtım A.Ş. işbirliği ile bir istişare toplantısı gerçekleştirdi.

SATSO Ali Coşkun Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya, SATSO 7. Meslek Komitesi’nden Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş, 7. Meslek Komitesi Başkanı Emre Şahin, Meslek Grubu Üyeleri, AGDAŞ İç Tesisat Müdürü Faruk Gürpınar ve AGDAŞ İç Tesisat Şefi İsmail Mermer ile çok sayıda sektör temsilcisi katılım gösterdi.

DOĞALGAZDA YETKİSİZ FİRMALARA DİKKAT

Tesisat sektöründe yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri, cihaz açma işlemlerinde karşılaşılan sıkıntıların görüşüldüğü toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren SATSO 7. Meslek Komitesi Başkanı Emre Şahin, “Doğalgaz maddesel formu ve ısıya verdiği tepkiden dolayı çok tehlikeli bir maddedir. Yanma ve patlama özelliği gösteren doğalgazın kurulumunun yetkili firmalar tarafından yapılması gerekiyor. Basit işlem olarak görülen ve yetkisiz kişiler tarafından yapılmak istenen her yetkisiz iş potansiyel tehlike olarak bir köşede beklemekte uygun vakti bulduğu anda ise can yakacak şekilde ortaya çıkmaktadır.

Gaz talebi karşılanmış yüz binlerce konut ve işletme var. AGDAŞ bu konut ve işletmelerin bir kısmının kontrollerine başladı. Kontroller sırasında yetkisiz müdahalenin tespiti halinde konut veya işletmenin gazı kapatılıp tesisatının yönetmeliğe uygun hale getirilmesi amaçlanıyor.

Ayrıca tesisata yetkisiz veya projesiz müdahale eden ustaya veya firmaya gerekli yasal işlemler de başlatılacak. Bu uygulamalar yine halkımızın güvenliğini tehdit edecek yetkisiz unsurlarının minimize edilmesine yöneliktir. Bölge Halkımızın ısınma ihtiyacına daha güvenli ve daha kolay şekilde cevap verebilmek adına düzenlediğimiz toplantımıza katılan AGDAŞ yetkililerine ve sektör temsilcilerimize teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sektör temsilcilerinin soru ve görüşlerine cevap veren AGDAŞ İç Tesisat Müdürü Faruk Gürpınar ve AGDAŞ İç Tesisat Şefi İsmail Mermer, uygulamaya girecek yeni Abonelik ve Bağlantı sözleşme abonelikleri hakkında bilgi verdi.

2 MART’TAN İTİBAREN KULLANICILAR DOĞALGAZ BAŞVURULARINI İNTERAKTİF YAPABİLECEK

Tüketicilerin abonelik sözleşmelerini yapıldığına devam edildiğini, daha önce yetkili firmalar vasıtası ile yapılabilen bağlantı sözleşmesinin (İlk abonelik) 2 Mart 2020 tarihinden itibaren interaktif müşteriler tarafından yapılabileceğini ve yetkili firmalarda bulunan ara yüzlerin de kapatılacağının bilgisini paylaştılar.

Yetkililer ayrıca, yine 2 Mart 2020 tarihinden itibaren cihaz açımı, uygunluk kontrolünün yetkili firmalar tarafından yapılacağını, böylelikle yetkisiz firmaların gaz tesisatına müdahalesinin de engelleneceğini belirttiler.

Haber Tarihi : 7/2/2020
Haber Medya
Paylaş