Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini yürüten TOBB Sakarya İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mertcan Korkmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği genel merkezindeki "Girişimcilik, Mentorluk ve Staj İş Birliği Protokolü" ve “TOBB Genç Girişimciler Kurulu İl Başkanları” toplantılarına katıldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu’nun katılımı ile gerçekleşen toplantıya 81 ilin Genç Girişimciler Kurulu Başkanları da iştirak etti.

“TOBB Genç Girişimciler Kurulu İl Başkanları” toplantısı öncesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Gençlik ve Spor Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında "Girişimcilik, Mentorluk ve Staj İş Birliği Protokolü" imzalandı. ​

İmzalanan protokol ardından 81 ilin Genç Girişimciler Kurulu Başkanları ile bir araya gelen TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, gerçekleştirdiği konuşmasında Genç Girişimciler Kurulu’nun 8.000 kişilik bir aile olduğuna vurgu yaparak, gençlere rol model olmaları konusunda başkanlara tavsiyeler verdi. Başkan Hisacıklıoğlu, genç girişimcilerin kaynak sıkıntısının olmadığına dikkat çekerek başkanlara akademik danışmanlar ile birlikte çalışmalarını, genç girişimcilerin birlikte projeler tasarlamaları tavsiyelerini vererek sosyal medya ile yerel medyayı kullanarak faaliyetlerinden herkesin haberdar olmasının önemine değindi.

Toplantılar hakkında görüşlerini belirten TOBB Sakarya İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mertcan Korkmaz, “Bugün tüm şehirlerimizdeki TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanlarımız ile merkezimizde Sayın Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir araya geldik. Bizlere verdiği birçok tavsiyeyi dinledik. Sakarya İl Genç Girişimciler Kurulu olarak önem verdiğimiz çalışmalarımızı daha da sıklaştırarak genç girişimcilerimize destek olmaya devam edeceğiz. Sayın Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na verdiği tavsiyeler için temsil ettiğim kurul adına teşekkür ediyor ve Sayın Bakanımızın katılımı ile imzalanan Girişimcilik, Mentorluk ve Staj İş Birliği Protokolü’nün hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

Haber Tarihi : 14/2/2020
Haber Medya
Paylaş