Kadınların ekonomik hayatta çok daha fazla etkin olması amacıyla SATSO bünyesinde çalışmalar yürüten TOBB Sakarya İl Kadın Girişimciler Kurulu çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Bu doğrultuda Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi; kadın kooperatifi kurma çalışmaları kapsamında ilçeleri ziyaret ederek girişimci kadınlar ile bir araya geldiler.

Çalışmaların kapsamında Ticaret Bakanlığı’nın, Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi çerçevesinde 1 hafta boyunca ilimizin çeşitli ilçelerinde kadın girişimcilere kooperatifçilik anlatılarak, kooperatif kurmak isteyen girişimcilere rehberlik edildi.

Söz konusu proje kapsamında Kooperatifçilik otobüsü, Karasu, Serdivan, Geyve ve Hendek ilçelerinde SATSO Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesinin katılımı ile sivil toplum örgütleri, kamu kurumları ve vatandaşlarla buluşup tanıtım ve bilgilendirme toplantıları gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İcra Komitesi Başkanı Zehra Dirim, Sakarya’nın öncü olacak kadınlar çıkaracak hoşgörülü bir coğrafya olduğunu belirterek şunları dile getirdi; “Kurulumuzun girişimleri ile hayata geçen “Kadın İşbirliği Üretimin Geleceği” projemiz ile kadınlarımızın ekonomik hayatta basamakları başarılı bir şekilde çıkmasına yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Kadınlarımızın bir araya gelerek kooperatif çatısı altında girişimci hünerlerini sergilemeleri tek başına olmalarından çok daha verimli olacağının kurul olarak kanaatine vardık. Ve bu süreçte kadın kooperatifi kurma çalışmaları için Hendek ilçemizde kadınlarımız ile bir araya gelerek planlamalar gerçekleştirdik. Projede yol alarak Sakarya Ticaret İl Müdürümüz ile toplantılar gerçekleştirdik ve süreci resmiyete bağladık. Sonunda başararak kadınlarımızın kurmuş olduğu 3 kooperatifimize Odamız bünyesinde berat takdimlerini gerçekleştirdik.

Hendek Belediye Başkanımız Turgut Babaoğlu, Geyve Belediye Başkanımız Murat Kaya ile gerçekleştirdiğimiz toplantılar neticesinde ilçelerimizde kadın kooperatifçiliği üzerine çalışmalarımıza destek oldular. Kendilerinin desteği ve işbirliği bizler için çok değerli kendilerine teşekkür ediyoruz.

Aynı zamanda; İlimizde  Kooperatifçilik Otobüsü ile ilçelerimizde başta kadınlarımız olmak üzere tüm halkımıza yönelik bilgilendirmeler gerçekleştirilmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz. İlimizdeki üretici kadınlarımız birbirlerinden ayrı şekilde faaliyet göstermeleri onların bir yere kadar başarılı olmasına müsaade ediyor. Ancak kadınlarımızın el ele verdikleri, güçlü bir oluşum sergileyecekleri kooperatifler ile çok daha ileriye gideceklerine inanıyoruz.

Ticaret Bakanlığı’mızın öncülüğünde yürütülen Kooperatifçilik Otobüsü projesi, kooperatifleşmeyi düşünen vatandaşlarımıza ciddi destek olmuştur. Emeği geçen başta SATSO Yönetim Kurulu başkanımız Akgün Altuğ olmak üzere tüm kurumlara  teşekkürlerimizi sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Haber Tarihi : 18/9/2020
Haber Medya
Paylaş