Sayın Üyemiz

Tarımda üretilen ürünlerin katma değerini yükseltmek ve ihracata yönelik üretim yapmak amacıyla İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası ve Ege İhracatçı Birlikleri ortaklaşa ilimizde Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri Yönetmeliği çerçevesinde Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri kurmak için yola çıkmıştır. 

Söz konusu projeler Tarım ve Orman Bakanlığı uhdesinde yürütülmekte olup, Cumhurbaşkanlığı Eylem Planları içerisine girmiş bulunmaktadır. 

İlk projemiz olan "Dikili Tarıma Dayalı Sera İhtisas Organize Sanayi Bölgesi", Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından onaylanarak 07.11.2019 tarihinde 21 sicil numarası ile tüzel kişilik kazanmış ve hızlı bir şekilde çalışmalarına devam edilerek yatırımcılara parsel tahsis aşamasına başarılı bir şekilde gelinmiştir. 

Bayındır ilçemizde ise çiçekçilik ihtisas konusunda başlattığımız projenin ismi "Bayındır Tarıma Dayalı İhtisas Çiçekçilik Organize Sanayi Bölgesi" dir. Projenin, Bayındır ilçesi Turan, Ergenli ve Demircilik Mahallelerinde yaklaşık 940.717,8 m2 alan üzerinde kurulması hedeflenmektedir. 

Projemiz İzmir Valiliği, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege ihracatçı Birlikleri, Bayındır Belediyesi ve Bayındır Ticaret Odası ortaklığındaki Müteşebbis Heyet tarafından yönetilecektir. 

Bayındır Tarıma Dayalı İhtisas Çiçekçilik Organize Sanayi Bölgesi projesi ile bölgede çiçeklik ve süs bitkileri yetiştiriciliği ile buna bağlı sanayinin gelişimi planlanmaktadır. Proje kapsamında özellikle modern seralarda yetiştirilebilecek katma değeri yüksek süs bitkileri yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. 

Kurulacak olan sanayi tesislerinde süs bitkilerinin pazara hazırlanma ve ambalajlarıma aşamasında uygun mekanizasyon yöntemleri kullanılacaktır. Süs bitkileri üreticilerine ambalaj, paketleme vb. ihtiyaçlarının karşılanabileceği sanayi işletmeleri kurulacaktır. 

Bölgede 12 ay boyunca devam edecek sergi ve fuar alanı oluşturulacak, Küçük Menderes Havzasında' ki tüm üreticilere TDİOSB alanında bir irtibat ofisi verilecek ve bu şekilde tek bir merkezden alıcılar tüm satıcılara ulaşabilecek. Ayrıca kurulacak mezat sistemi ile süs bitkileri pazarlamasında bir kümelenme bölgesi oluşturarak ortak bir ürün kataloğu basılacak. Bu şekilde alıcılar tek bir katalogdan bütün ürünleri görebilecekler. Kurulacak olan bu mezatlarda alıcı ve satıcılar için etkili lojistik imkanlar sunulacak ve pazarlama kanallarının sağlıklı yapılanması sağlanacaktır. 

Kuruluşuna hazırlandığımız Bayındır Tarıma Dayalı İhtisas Çiçekçilik Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili daha detaylı bilgiler yazı ekinde bulunan tanıtım sunumunda verilmiştir. Söz konusu projemizde yatırımcı olmak isteyenler ihtisas konusuna uygun modern teknolojik seralarda sera yatırımı ve/veya sanayi tesisi yatırım yaparak bu ayrıcalıklı TDİOSB proje alanında yer alabilecektir. 

Taahhütnameleri doldurduktan sonra aşağıdaki adrese gönderebilirler. Bu taahhütnameler yatırımcıları yasal bir zorunluluk altında bırakmayacak olup, başvuru niteliğindedir. Bayındır Çiçekçilik TDİOSB'nin kuruluş sonrasında belirlenecek tahsis şartlanna göre yatırımcılar devam kararı verebileceklerdir. 

EKLER

Ek 1: Tanıtım Sunumu Dosyası Ek 2: Sera Üretici Taahhütnamesi Ek 3: Sanayici Taahhütnamesi 

Ayrıntılı Bilgi ve Sorularınız için; 
Dr. Hitay BARAN Gsm: 0 533 296 99 97 İzmir Ticaret Odası/ Proje Koordinatörü E-posta: [email protected] 

Fatih ÜÇGÜN Proje Danışmanı 
Gsm: O 532 695 91 71 E-posta: [email protected] 

Adres: Ege Bölgesi Sanayi Odası, Cumhuriyet Bulvarı No:63 Pasaport, 35210 İZMİR 
Haber Tarihi : 18/12/2020
Paylaş