Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde çalışmalarını yürüten, sağlık, temizlik ve kozmetik ürünleri sektör temsilcilerinin oluşturduğu 15. Meslek Komitesi, gerçekleştirdiği aylık olağan toplantısında kamuya açık alanlarda vatandaşların faydalanması için konulan dezenfektanlara yönelik denetimlerin gerçekleştirilmesi konusunda değerlendirmelerde bulundu.

SATSO 15. Meslek Komitesi kararı ve yönetim kurulu onayı ile konu hakkında Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü’ne yazılan yazıda caddelerde, sokaklarda bulunan ve kamu kurumlarının girişlerinde bulunan dezenfektanların denetimlerinin yapılması talep edilmişti. İl Sağlık Müdürlüğü’nün konu ile ilgili yapmış olduğu çalışmalar komite üyeleri ve sektör temsilcileri tarafından memnuniyetle karşılandı.

Konu ile ilgili konuşan 15. Meslek Komitesi Başkanı Davut Acunman; “Bir senedir hayatımızda olan Covid-19 virüsü nedeniyle bireylerin ve toplumların medikal malzemelere olan ihtiyacı ve talebi ciddi şekilde arttı. Maalesef talebi karşılamak amacıyla çeşitli merdiven altı diye tabir ettiğimiz ruhsatsız işletmeler ortaya çıkarak dezenfektan üretimi gerçekleştirdikleri yönünde bilgi aldık. Bunun yanı sıra bu sektörde yıllardan beri faaliyet gösteren firma ürünlerinin de aynı isimle taklitleri oluşmaya başladı.

Konu ile ilgili bizler sık sık çeşitli platformlardan toplumu uyarmaya özen gösteriyoruz. Bu ürünlerin ruhsat sahibi, sektörde uzman olan firmalardan ve işletmelerden alınması gerektiğini hatırlatıyoruz.

Konu ile ilgili Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü’nün talebimiz doğrultusunda gerekli çalışmaları titizlikle yürütmeleri, numunelerin incelemeye göndererek hassasiyet göstermeleri bizleri memnun etmiştir. Değerli çalışmaları için Sakarya İl Sağlık Müdürlüğümüz başta olmak üzere Sağlık Bakanlığımıza ve yetkili tüm kurum ile kuruluşlara teşekkür ediyoruz.” dedi.

Haber Tarihi : 22/1/2021
Paylaş