SATSO bünyesinde yiyecek, içecek ve konaklama sektörünü temsilen çalışmalar yürüten 5. Meslek Komitesi, şehrin önemli kurum ve kuruluşlarına bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

Pandemi tedbirleri nedeniyle hizmet sektörünün kısıtlamalar sebebiyle zor günler geçiren hizmet sektörünün sorunlarını görüşmek için gerçekleştirilen ziyaretlere SATSO 5.Meslek Komitesi Başkanı Hasan Alptekin ve Komite üyeleri iştirak etti.

5. Meslek Komitesi heyeti, konuyla ilgili Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı İsmail Filizfidanoğlu, SAKARYAGİAD Başkanı Zafer Bekdemir, ASKON Sakarya Şube Başkanı Engin Tumbaz’ı ziyaret ettiler.

Komite Başkanı Hasan Alptekin, hizmet sektörünün uzun süredir zor günler geçirdiğine ve yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığına dikkat çekerek yapılan ziyaretlerin konunun çözümü açısından olumlu geçtiğini belirtti.

Ziyaretler ilgili değerlendirmede bulunan Komite Başkanı Hasan Alptekin şunları dile getirdi; “Neredeyse 1 yıldır ülkemizde küresel bir pandemi ile mücadele ediliyor. Kişi ve toplum sağlığını korumak, salgının daha da yayılmasını engellemek adına bir dizi tedbirler alındı. Bu tedbirlerin en başında da hizmet sektörünün fiziksel olarak faaliyetlerini kısıtlamak yer aldı.

Hizmet sektörünü temsil eden bizler, birey ve toplum sağlığını da ciddi şekilde önemsiyoruz. Ancak kısıtlamalar ile birlikte koca bir sektör yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Yapılan destekler maalesef giderlerin çok düşük bir seviyesini karşılamaya yetiyor. Bizler pandemi tedbirlerine uygun olarak hizmet verme talebimizi her platformda dile getiriyoruz. Bütün işletmelerimiz gerekli önlemleri harfiyen alarak faaliyetlerine devam etmeye hazırlar.

Konuyla ilgili de bugün şehrimizdeki ilgili kurum ve kuruluşların başkanlarına ziyaretler gerçekleştirdik. Şehrimizde hizmet sektörünün önemine vurgu yaparak zor günlerin atlatılması için destek talep ettik. Başkanlarımız sürecin etkilerinin farkında olduklarını belirttiler ve sektörün ayakta kalması için taleplerimizi olumlu karşıladılar. Sektörümüz adına çeşitli gider kalemlerinde indirim, çalışma saatlerinin esnetilmesi ve işletmelerin tekrardan açılması konusunda ilettiğimiz taleplere karşı olumlu dönüşler aldık. Şehrimiz ekonomisine ve istihdamına ciddi katkı sağlayan hizmet sektörünün ayakta kalması adına mesai harcamaya devam edeceğiz. Bizleri huzuruna kabul edip sorunlarımıza dinleyen tüm kurum-kuruluş başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu zor süreci en kısa sürede atlatmayı ümit ediyoruz.” dedi.

Haber Tarihi : 28/1/2021
Haber Medya
Paylaş