KARAR:1

Başbakanımızın Özel Okulları destekleme konusundaki görüşlerinin bir an önce yasalaştırılarak uygulamaya konması eğitim ve öğretim sistemimizdeki açıkların kapatılması açısından çok faydalı olacağı düşüncesindeyiz.
Bu konuda Odamız Yönetim Kurulumuzca ilgili makamlara girişimlerde bulunulmasına. 30.11.2012.45

KARAR:2

O.S.B.'ler içinde kurulacak olan meslek liselerinin müfredatının sanayicilerin katılımıyla belirlenmesi ve buralardan mezun olan gençlerimizin sanayide hemen değerlendirilmesi Ülke Ekonomimiz açısından çok önemlidir.
Milli Eğitim Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında bu konuda çalışmalar yapılmaktadır. Bu konuda Odamız Yönetim Kurulumuzca araştırma yapılarak, T.O.B.B.nezdinde bu konuda girişimlerde bulunulmasına. 30.11.2012.45
KARAR:3

Resmi Gazetenin 20 Mart 2012 tarih ve 28239 Sayılı nüshasında yayımlanan
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ'ndeki
Özel okullardaki öğretmenlerin maaşlarını belirleyen madde serbest piyasa ekonomisi kurallarına ve A.B. kriterlerine uymamaktadır.
Bu konuda ilgili yasa maddesinin değiştirilmesi hususunda gerekli girişimlerde bulunulmasına. 30.11.2012.45

KARAR:4
Dilek ve temenniler dinlendi.30.11.2012.45