Avrupa Birliği’nin iklim eylem planı olarak harekete geçirdiği Yeşil Mutabakat, başlıca üretimde karbon salınımı kaynaklı çevre kirliliğinin en aza indirilmesine yönelik hedefler ortaya koymaktadır. Kirliliğin ortadan kaldırılması konusunda karbon salınımlarının azaltılması ve nötrlenmesine yönelik ülkelerin belirlemiş olduğu stratejiler ve hedef yıllar belirlenmiştir.

Paris Anlaşması kapsamında, karbon azaltımı ve nötrlenmesi konusunda ülkelerin belirlenen hedeflere ulaşabilmesi adına Ulusal Katkı Beyanı bildirilmiştir. Bu bildirim ülkemiz için 2030 yılına kadar %21 oranında karbon azaltımı iken, Kasım ayında gerçekleşen COP27’de %41’e çıkartılmıştır ve Nisan ayı itibariyle Ulusal Katkı Beyanı BM’ye sunulmuştur.

17 Mayıs 2023 Çarşamba günü Odamızda düzenlenecek olan seminerde Avrupa Yeşil Mutabakatı ve AB’de yaşanan son gelişmeler, Türkiye’nin Net Sıfır Yolculuğunda Güncel Gelişmeler ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması gibi konular ele alınacaktır.

Katılım formuna ulaşmak için tıklayınız.
Tarih: 17.05.2023 Çarşamba Saat: 14.00 – 15.00
Yer: SATSO Hizmet Binası