Sayın Üyemiz;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden Odamıza gelen yazıda; Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında faaliyet gösteren ve geçerli muayenesi olmaması nedeniyle UNET Otomasyon sisteminden otomatik olarak düşülen araç sahiplerinin yaşadığı sıkıntıların giderilmesi konusunda Odalardan alınan talepleri Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na ilettikleri bildirilmiştir.

Konu hakkında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan alınan cevabı yazıda, taleplerin karşılanmasının, 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu’nun 1.maddesi ve Karayolları Trafik Kanunu’nun 34.maddesi hükümleri gereğince mümkün olmadığı belirtilerek, muayenesi olmayan taşıtlarla taşıma yapılmamasına özen gösterilmesi gerektiği bildirilmiştir. Konuyla ilgili detaylı bilgi ekte yer almaktadır.
Üyelerimizin bilgilerine sunarız.

Saygılarımızla,

Yiğit ATEŞ

Konuyla ilgili yazıya ulaşmak için tıklayınız.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

Duyuru Tarihi : 18/8/2016