Gayrimenkul, altyapı ve üst yapı taahhüt ve finansmanı konusunda faaliyet gösteren İsveç Catella ve Alman Ottman Firma Yetkilileri Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek özellikle Organize Sanayi Bölgeleri ve Kentsel Dönüşüm Projelerini fonlama ve işbirliği üzerine görüşmelerde bulundular.

SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Güneş, MARKA Genel Sekreteri Dr. Fatih Akbulut, SATSO Genel Sekreteri Uğur Tın, MARKA Sakarya Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Muttalip Peker'in iştirak ettiği toplantıya ayrıca Catella Genel Müdürü Christof Halwer, Ottman Firması Genel Müdürü Hans Paul Ottman, ilgili şirketlerin yatırım uzmanları iştirak etti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Güneş Sakarya'nın önlenemez ve hızlı bir büyüme içinde olduğunu belirterek bölgedeki yatırımcı ve özellikle KOBİ'lerin de bu büyümenin ardında kalmayarak kendilerini bu doğrultuda geliştirerek firma vizyonlarını büyüttüklerini dile getirdi. Güneş konuşmasında, “Sakarya disiplinli sanayileşme ve organize sanayi bölgeleri ile bir sanayi kenti, birinci sınıf tarım arazileri ve katma değeri yüksek tarım ürünleri ile bir tarım kenti ve eşsiz doğası ile bir turizm kenti olarak tüm avantajları bünyesinde barındıran özel bir kenttir. Bu kentin kazanımları ve potansiyelinin farkında bir yatırımcı zihniyetine de sahiptir. Bu doğrultuda kentin özel havasını bozmadan sanayileşme ve gelecek nesillere de kaliteli bir yaşam sunmak adına doğru altyapı çalışmaları ve kentsel oluşumdan yanayız” dedi. Güneş, Sakarya'daki mevcut Organize Sanayi Bölgeleri, çalışmaları devam eden ve yapılması planlanan bölgeler hakkında yabancı heyete detaylı bilgi verdi.

Söz konusu toplantıda Sakarya'nın yatırım avantajları, jeostratejik konumu, yatırıma açık alanları ve Organize Sanayi Bölgeleri üzerine MARKA Sakarya Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Muttalip Peker bir sunum gerçekleştirerek bölge hakkında heyeti bilgilendirdi.

Sunumun ardından konuşan firma yetkilileri Sakarya'nın yatırım anlamında önemli bir cazibe merkezi olduğunu dile getirerek bölgeye yatırım yapmak arzusunda olduklarını, bölgedeki büyük çaplı projelerde yer alabileceklerini ve işbirliğinden memnuniyet duyacaklarını dile getirdiler.

Heyet adına konuşan Catella Genel Müdürü Christof Halwer OSB, altyapı projeleri, lojistik projeler ve kentsel dönüşüm projeleri hakkında işbirliği ve ortak çalışma imkanlarının iki taraf için de önemli bir kazanım olacağını ifade ederek Sakarya'nın bu işbirliğinden faydalanması gerektiğine inandıklarını dile getirdi.

Haber Tarihi : 13/11/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::