Ferizli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikaların toplu temel atma töreni il protokolünün katılımı ile gerçekleştirildi.

Törene Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sakarya Milletvekili Doç. Dr. Ayşenur İslam başta olmak üzere, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Jandarma Genel Komutanı Albay Adnan Şimşiroğlu, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Ferizli Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, il protokolü, daire müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda davetli iştirak etti.

Ferizli Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapan 10 fabrikanın toplu temel atma töreninin açılış konuşmasını SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul gerçekleştirdi.

Yıkık Kentten Marka Şehir Hedefine

Konuklara katılımlarından dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan Kösemusul şunları dile getirdi:

“Ülkemizin lokomotif şehri olacağına inandığımız Sakarya’mızın ekonomisine çok önemli katkılar sağlayacak Ferizli Organize Sanayi Bölgemizde, bugün, 10 fabrikamızın temelini, hep birlikte atıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Şükürler olsun şu cümleleri rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Sakarya’mız artık büyük hedeflere koşuyor.

Deprem sonrası yıkık bir kentten bugün tüm değerleriyle marka şehir hedefinde ilerleyen bir kente ulaştık.

Sakarya’mızı orta vadede önemli yatırımlar, büyük başarılar ve mutluluklar bekliyor. Sanayide, ticarette, tarımda, turizmde ve sosyal yaşamda şehrimizi daha üst seviyelere çıkarmak için iş dünyası olarak sorumluluğumuzun farkında olduk, çalışmalar yaptık, paydaşlarımızın çalışmalarına tam destek verdik.

Her zaman memnuniyetle ifade ediyorum. Valimiz, Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve Üniversitemizle ortak bir aklı, ortak idealler doğrultusunda kapsamlı işbirliğini, güç birliğini oluşturduk. Şimdi bu iş birliğini bölgemize taşımak için gayret ediyor, yeni projeler geliştiriyoruz.

Bir kentin geleceği doğru planlamayla, sorunları hasıraltına sürüklemeden, hassasiyetleri asla göz ardı etmeden yapılan çalışmalarla şekillenir. Biz buna inandık ve şehrimizin sanayi geleceğini çok dikkatli planladık. Bugün de bu çalışmalarımızın meyvelerini almaya başlıyoruz.

90 bin istihdam

Çarpık sanayileşmeye asla müsaade etmeyeceğiz dedik ve kümelenme çalışmalarını hayata geçirdik. Valimiz Sn. Hüseyin Avni Coş ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Zeki Toçoğlu’na burada özellikle teşekkür etmek istiyorum. Sakarya’mızda 7 kurulu OSB ve 2 yeni OSB hazırlık çalışmasının tamamlanması ile birlikte 9 OSB’miz olacak ve şehrimizde toplam 90 bin istihdama ulaşacağız.

Karasu Otomotiv İhtisas Endüstri Bölgesi müjdemizi Sn. Cumhurbaşkanımızdan aldık. Otomotiv Üssü Sakarya çalışmalarımızın sonucu işte bu müjde olmuştur. Milyar dolarlık yatırımlarla inşallah otomotivin kalbi olacağız. Çalışmalarımıza tam destek veren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sn. Ayşenur İslam Hanımefendi’ye şükranlarımızı sunuyorum. Sn. Bakanımız bizleri ziyaretinde: “Biz, kamu olarak Sakarya’nın yıldızlarına, iş dünyamıza yetişemiyoruz. Önümüzdeki dönem Sakarya’mızın dönemi olacaktır.” dedi. Sn. Bakanımıza destekleri ve güzel düşünceleri için çok teşekkür ediyorum.Sakarya’mızın gelişmesi ve büyüme ivmesi kazanmasında gayretli çalışmalar yapan Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Ferizli eski Ferizli değil. Sakarya eski Sakarya değil. Ferizli OSB çalışmalarımıza Milletvekilimiz Ayhan Sefer Üstün’ün destekleri çoktur. Kendilerine bir kez daha buradan teşekkür ediyorum.

Ferizli OSB’de 2500 istihdam

40 parseli bulunan Organize Sanayi Bölgemizde, metal sanayiinde 10,  makine sanayinde 7, ağaç sanayinde 4, plastik sanayinde 3, kimya sanayiinde 2, ambalaj sanayinde 2, prefabrik beton elemanları işinde 1, tarım sanayiinde 1 olmak üzere 30 firmamız faaliyet gösterecek ve 2500 kişiye istihdam sağlanmış olacak.

Bugün de 10 firmamızın temelini atarak bismillah diyoruz.

Kazı ve dolgu işleri, bağlantı ve saha içi imar yolları ile gerekli altyapı çalışmalarımız tamamlandı. Yılsonuna kadar da inşallah diğer çalışmalarımızı bitirmiş olacağız.

Sanayi kümelenmelerimizi tamamladıktan hemen sonra tarımda ve turizmde kapsamlı çalışmalarımız olacak.

Yeni hedeflerimiz var. Mutlu ve üreten bir Sakarya ile ülkemize katkımızı daha da artırmak istiyoruz. Sanayide Otomotiv Üssü Sakarya vizyonumuzla başarılar kazanırken, tüm paydaşlarımızla el birliği ile çalışacak,

Şehir insanının kişisel tecrübe ve birikimlerini artıracak, gelirini daha da yükseltecek ve sosyal yaşamını daha kaliteli hale getireceğiz.

İhracatta ilk 5 il arasında olan, Karasu Limanı’nın tamamlanmasıyla Karadeniz’den dünyaya açılarak otomotiv şehri Sakarya projesini gerçekleştiren, sosyal gelişmişlikte ve turizmde Marka Şehir hedefine ulaşan bir Sakarya için çalışmalarımızı büyük bir gayretle sürdüreceğiz.

Sakarya’mızın büyümesi ve gelişmesi demek; Türkiye’mizin büyümesi ve  hedeflerine ulaşması demektir.

“Hayallerimiz Gerçek Oluyor”

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’un ardından kürsüye gelen Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, Ferizli OSB’nin kurulma çalışmaları hakkında bilgi verdiği konuşmasında şunları dile getirdi: “2009 yılında seçimlerin ardından yaptığımız çalşmalar neticesinde Ferizli’nin hem tarım hem sanayi alanında gelişebileceğini ön görerek bu doğrultuda faaliyetler yürütmeye başladık. O dönem için planladığımız tüm çalışmalar hayal gibi görünüyordu. O gün hayaldi bugün gerçek oldu çok şükür. Biz once hayal kurarak başlıyoruz. Adım adım hayallerimizi gerçekleştirmek için gayret ediyoruz. Ferizli OSB’miz de bu çalışmalarımızdan biri oldu. OSB oluşturulması aşamasında çeşitli engeller ve sorunlarla karşılaşmış olmamıza rağmen tüm kurumlarımızın yoğun gayreti ve işbirliği sayesinde üstesinden geldik. Emeği geçen herekese teşekkür ediyorum. Fabrikalarımızın üretime geçtiği günleri  görmek onların açılışını gerçekleştirmek de nasip olsun inşallah”

“Çevre Dostu Sanayileşmeden Yanayız”

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise yaptığı konuşmada Organize Sanayi Bölgelerinin önemine dikkat çekti. Başkan Toçoğlu: “Biz OSB’lerimizi önemsiyoruz. Sanayiden vazgeçemeyeceğimize gore çevreye zarar vermeyen düzenli sanayileşmenin oluşması işçin gayret etmeliyiz. Çevreye zarar veren yatırımların önüne geçmek düzensiz bir sanayileşmenin oluşmasının engellemek için Sayın Valimiz önderliğinde kurumlarımızla işbirliği çerçevesinde bu konuya hassasiyet gösteriyor, kümelenerek büyümenin farkındalığını oluşturmaya gayret ediyoruz” dedi.

Kösemusul’a Teşekkür

Kösemusul’a teşekkür eden Başkan Toçoğlu, konuşmasının devamında, “Organize Sanayi Bölgelerinin planlarken sanayicinin kolay üretip, kolay pazarlayabileceği aksları dikkate alarak çalışmalar yürütüyoruz.” diyerek OSB’lerin belli bir sistem ve plan çerçevesinde oluşturulduğuna da dikkat çekti.

“Türkiye Sanayi Üretim Ortalamasının Üzerinde bir İliz”

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş da yaptığı konuşmada temeli atılan fabrikaların bereketli  kazançlar elde ederek ilimiz ekonomisine katkı sağlamasını temenni etti. Vali Coş konuşmasının devamında “Sakarya Türkiye Sanayi üretim ortalamasının üzerinde bir ilimiz. 2014 yılında 2,6 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. Bu ihracatın %87,8’I orta teknoloji ürünlerinden oluşmaktadır. Bu  da bize Sakarya’nın ortalamanın üzerinde bir üretime sahip olduğunu gösteriyor.” diye konuştu. Sakarya için tarım olduğu kadar sanayinin de olmazsa olmaz bir alan olduğunu belirten Vali Hüseyin Avni Coş, “Tarımın gelişiminin yanısıra çevre dostu yatırımlarla sanayinin de gelişimini sağlamalıyız, yatırımı ve yatırımcıyı destekleyen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Her alanda devrim”

Aile ve Sosyal Politikal Bakanı Doç Dr Ayşenur İslam ise “Türkiye son 13 yılda her alanda bir devrim başlattı ve dünyanın en başarılı ilk 20 ekonomisi arasına girdi.  diyerek  ekonomi, siyaset, sosyal ve kültürel , global anlamda birçok yeniliğe imza atıldığını vurguladı.

“Biz Bu İşi Biliyoruz”

Bakan İslam konuşmasının devamında, “Türkiye’de paradan altı sıfır atılması konuşulduğunda kıyamet kopar, ekonomi çıkmaza girer deniyordu. Paradan altı sıfırı attık ne kıyamet koptu, ne ekonomi çöktü. Kişi başı gelir 3 bin dolardan 10 bin dolara yükseldi, üç büyük küresel kriz geçirdik hepsi teğet geçti, ekonomimiz sarsılmadı. İhracatımız 36 milyardan 160 milyar dolara yükseldi. Şirketlerimiz 240 gümrük bölgesinde iş yapıyor.  Tüm bu konular nasıl yönettiğinizle alakalı biz bu işi biliyoruz.” diye konuştu.

“Sakarya’nın Potansiyelini İyi Değerlendirmeliyiz”

Sakarya ile ilgili bilgiler de veren Bakan İslam “Sakarya’ya 13 yılda 11 milyar yatırım yaptık. 428 milyon dolar olan ihracat 2,5 milyar doların üzerine çıktı. SGK’lı sayısı 60 binden 250 bine doğru çıktı. Milli tankı üretiyoruz, milli treni, hızlı treni Altay tankını biz üretiyoruz. İnşallah otomotiv ihtisas endüstri bölgesi olarak da başarılı çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz. Sakarya sahip olduğu güzelliklerle özel bir bölge. Allah’ın bize bahşettiği bereketi potansiyeli iyi değerlendirmeliyiz. Önemli olan hayallerimizi planlara dönüştürebilmek, biz sadece hayal kurmuyoruz, hayallerimiz planlayıp gerçeğe dönüştürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bakan İslam’ın konuşmasının ardından protokol kürsüde toplu temel atma törenini dualarla gerçekleştirdi.

Haber Tarihi : 25/5/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::