Adapazarı Kız Teknik ve Meslek Lisesi ve SATSO 24. Meslek Komitesi işbirliği ile Giyim Üretim Teknolojisi bölüm öğrencileri ve mezunları tarafından dikilen nakış ve el sanatları ürünü kıyafetler Elmas Garden Inn’de izleyenlerin beğenisine sunuldu.

"Kumaşa Hayat Veren Dokunuşlar" konseptli kreasyon defilesine Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’un Eşi Aylin Coş hanımefendi, SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci, Yönetim Kurulu Üyeleri, Sakarya Milletvekili Adayı Bilgehan Doğru, SATSO Meclis Üyeleri ve 24. Meslek Komitesi Üyeleri ile çok sayıda davetli iştirak etti.

SATSO önderliğinde 24. Meslek Komitesi ve Adapazarı Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından düzenlenecek defilede öğrenciler kendi tasarladıkları kıyafetleri şık bir sunumla defilede sergilediler.

Yıl boyunca atölye ortamında hazırlanan ve tekstil sektörünün önde kumaş çeşitleri ve aksesuarları ile tasarlanan kıyafetlerle kız meslek lisesi öğrencilerinin emeklerini sergilemeleri,  kendilerini sektörün şartlarında yetiştirmeleri anlamında önem teşkil ediyor.

Bu yıl ikincisi düzenlenen defile ile tekstil sektörüne eleman yetiştiren bölümlerin desteklenmesi ve günün teknolojisine uygun, çağın ihtiyaçlarını karşılayan tasarımların desteklenmesi ve sektörde kalitenin yükseltilmesi amaçlanıyor.

Defilenin açılışı konuşmasını yapan Adapazarı Kız Teknik ve Meslek Lisesi  Müdürü Dilek Balcı Saygılı tasarımları ve gayretleri ile bir yıl boyunca emek veren öğrencileri tebrik etti. Müdür Saygılı, Söz konusu defilenin organizasyonu ve gerçekleşmesinde öncülük eden ve katkı sağlayan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul başta olmak üzere SATSO camiasına, 24. Meslek Komitesi’ne desteklerinden ve gayretlerinden dolayı teşekkür etti.

 Defileye katılan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci ise yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:

“ SATSO Ailesi olarak şehrimizin her alanda gelişimini hızlandırmak adına önemli çalışmalar gerçekleştiriyor ve bu doğrultuda atılan adımlara destek veriyoruz.  Sektörlerimizin gelişiminin yolu eğitim hayatının kuvvetlenmesinden geçer. Komitelerimizin çalışmaları da bu hedef doğrultusunda şekillenmektedir. 24. Meslek Komitemize tekstil sektörünün gelişimi ve eğitim yaşamının desteklenmesi anlamında gerçekleştirdiği bu önemli çalışma için teşekkür ediyorum. İşbirliği bizim en önemsediğimiz konulardan biridir. Üniversitemizle ve meslek liselerimizle bu anlamda önemli çalışmalar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz.

Meslek liselerimizle yaptığımız çalışmaların en önemlilerinden biri de bugün yapılan bu defiledir. İşbirliğimizin daha da kuvvetlenmesini diliyorum. Her yıl yaptığımız bu organizasyon inşallah önümüzdeki yıllarda daha da kuvvetlenir ümidiyle; emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyor; başarılı çalışmalarının iş yaşamında ve üretimde de devam etmesini temenni ediyor; değerli misafirlerimize saygılarımı iletiyorum” dedi.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’un eşi Aylin Coş da yaptığı konuşmada nezih organizasyonda emeği geçen kurum kuruluş ve öğrencileri tebrik etti.

Defile izleyenler tarafından büyük bir ilgi ile karşılanarak beğeni topladı. Defilenin ardından defileye katkı ve desteklerinden dolayı SATSO adına Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Terzioğlu’na plaket takdim edildi.

Haber Tarihi : 29/5/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::