Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde 2008 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren SATSO Türk Müziği Topluluğu, bu defa Melihat Gülses ile sanatseverlerin karşısına çıktı.

Şef Öğretim Görevlisi Hamdi İtil yönetimindeki Türk Müziği Topluluğu yaz sezonu konseri, Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Salonu’nda saat gerçekleştirildi.

Sakaryalıların yakından takip ettiği ve beğenerek dinlediği Türk Sanat Müziği Sanatçısı Melihat Gülses’in de konuk edildiği SATSO Türk Müziği Topluluğu Konseri ile sanatseverlere müzik ziyafeti verildi.

Katılanlar

Konsere Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş başta olmak üzere Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Akgün Altuğ, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya Adalet Komisyonu Eski Başkanı Ahmet Akyüz, SATSO Yönetim Kurulu üyeleri, Meclis Üyeleri ve yüzlerce dinleyici iştirak etti.

Kültür Sanatta da SATSO

Konserin açılışında kısa bir selamlama konuşması yapan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, “SATSO olarak üyelerimizin menfaatine gayretli çalışmalarımız her alanda devam ediyor. Bu minvalde kentimizin kültür sanat alanında da belirli bir seviyeye ulaşması üyelerimiz ve Sakaryalıların sosyal yaşam alanında canlı ve kaliteli hizmet almaları için faaliyetlerimize de ağırlık veriyoruz.

SATSO Türk Müziği Korosu da her geçen yıl artan dinleyici kitlesi ve kalitesi ile kültür sanat alanındaki çalışmalarımızın önemli bir kademesini oluşturmaktadır. Bu gece hem topluluğumuzun hem de değerli ses sanatçısı Melihat Gülses’in bizler için hazırladığı birbirinden özel eserleri dinleyeceğiz. Biz “SATSO iyi ki var” dedirtmek için her alanda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sizler de iyi ki varsınız” dedi.

Konser İki bölümden oluştu

2008 yılından bu yana Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini sürdüren SATSO Türk Müziği Topluluğu Konseri iki bölümden oluştu.

Konserin ilk bölümünde Şef Hamdi İtil Yönetimindeki Türk Müziği Topluluğu tarafından hazırlanan eserler solo ve koro olarak sunuldu.  Dinleyiciler oldukça keyifli anlar yaşadı. Hüzzam Faslı ile başlayan konserde ikisi solo olmak üzere 14 eser seslendirildi.

Melihat Gülses Mest Etti

İkinci bölümde ise TRT İstanbul Radyosu Türk Sanat Müziği Sanatçısı Melihat Gülses Sakaryalılar için derlediği eserleri seslendirdi. SAÜ’de sahne alan Türk Sanat Müziği’nin güçlü sesi Melihat Gülses, sevenlerine unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı.

Oldukça yoğun bir katılımla gerçekleştirilen konserde dinleyenler Sanatçı Gülses’in parçalarına eşlik ederek bir müzik şöleni yaşadılar.

Hem sanatsever yetişkinlerin hem de çocukların keyifli vakit geçirmelerine vesile olan konserde, Türk Sanat Müziğinin kadife sesli Sanatçısı Melihat Gülses,  konsere gelen çocukları sahneye davet ederek onlarla birlikte çocuk şarkıları da söyledi.

Vali’den Özel İstek

Konserin sonunda Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’un özel isteği üzerine “Manolyam” adlı eseri de seslendirdi. Son olarak SATSO Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ’un isteği üzerine de SATSO Türk Müziği Topluluğu hazırladıkları “Leyla” isimli parçayı tekrar seslendirdiler.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ev sahipliğinde gerçekleştirilen konserin kapanışında Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sanatçı Melihat Gülses’e çiçek takdim ederek güzel müzik şöleni için teşekkür etti.

SATSO Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ da Şef Hamdi İtil’e gayretli çalışmaları ve geçirdikleri nezih müzik dinletisi için teşekkür ederek çiçek takdim etti.

 

Haber Tarihi : 3/6/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::