Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) 13. Meslek Komitesi, İnşaat Malzemecileri Satıcılarına yönelik başlattıkları dernekleşme çalışmalarını tamamladı.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu inşaat malzemecilerinin oluşturduğu 13. Meslek Komitesi üyelerinin girişimleri ile başlatılan dernekleşme çalışmalarının ardında bir genel kurul yapılarak görev dağılımı da gerçekleştirildi.

Yaklaşık bir yıl önce başlatılan dernekleşme çalışmalarının ardından ilk genel kurul toplantılarını gerçekleştiren üyeler temsilcilerini belirlediler.

Yapılan Genel Kurul neticesinde Hayrettin Kovacıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.

Yönetim Kurulu Üyeleri: Başkan Yardımcısı: Enver Tok, Muhasip: Adem Tok Sekreter: Özgür Karakaş

Üyeler: İrfan Püsküllü, İlhan Tan, İsmail Filizfidan, Beşir Aydın, Rıdvan Kanber, Ahmet Dönmez, Yusuf Çokal, Hakan Aslan, Yalçın Şakirler

Denetleme Kurulu: Halil Meğreli, Eyüp Tuncer, Mevlüt Zafer, Fahrettin Kovacıoğlu, Cafer Çetiner Hasan Dönmez

Kısa adı SİMSAD olan Sakarya İnşaat Malzemecileri Satıcıları Derneğin genel kurulu ile ilgili değerlendirme yapan  Başkan Hayrettin Kovacıoğlu yaptığı konuşmasında;

“SATSO 13. Meslek komitesi üyeleri olarak seçildiğimiz günden beri meslektaşlarımızın sorunlarına kalıcı çözümler üretmek amacıyla Yerel Yöneticilerimiz ve tüm paydaşlarımız ile büyük bir işbirliği içinde çalıştık. Bu çalışmalarımızın sonucunda tüm inşaat malzemecilerini bir arada toplayacağımız bir ihtisas bölgesi kurulması konusunda çalışmaya başladık.  Büyükşehir Belediye Başkanımızın da çabalarıyla Emirdağ Mezarlığı’nın karşısında kalan bölgenin tahsisi konusunda gerekli adımlar atıldı. Yaklaşık 400 dönümlük bir alanda içinde sosyal tesislerin de olduğu sektörün ihtiyaçlarına göre hazırlanacak bu proje ile ilimiz inşaat malzemeleri alanında bölgenin en güçlü ve rekabetçi merkezi olacaktır.

“Bu süreci daha etkin bir biçimde takip etmek ve meslektaşlarımızı tek bir çatı altında toplamak amacıyla Sakarya İnşaat Malzemeleri Satıcıları Derneği 'ni (SİMSAD) 2015 Ocak ayında kurduk. İlk Genel Kurulumuzu Haziran ayı içerisinde gerçekleştirdik ve görev dağılımımızı yaptık. Derneğimizin kurulması için bizleri teşvik eden Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu ve SATSO Yönetim Kurulu Başkanımız Mahmut Kösemusul'a teşekkür ederiz.

“SİMSAD olarak bundan sonraki süreçte hem Büyükşehir Belediyemiz hem de SATSO ile işbirliği içerisinde çalışarak İnşaat Malzemecileri İhtisas Bölgesi'nin en kısa zamanda kurulması için mücadele edeceğiz.

Haber Tarihi : 10/7/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::