SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, son dönemde elde ettiği başarılarla dikkatleri üzerine çeken Sakarya Üniversitesi’ni kutladı. Kösemusul, “Ülkemizin en girişimci ve en yenilikçi ilk 50 üniversitesinde 24 basamak birden yükselerek önde gelen birçok üniversiteyi geride bırakan Üniversitemizle gurur duyduk. Rektörümüz Muzaffer Elmas’ın şahsında tüm SAÜ camiasını tebrik ediyor, başarılı çalışmaların ve paydaşlığımızın devamını diliyoruz.” dedi.

Girişimci ve Yenilikçi Üniversite

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, yazılı bir açıklama yaparak Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2015 yılı sıralamasında önemli bir başarı elde eden Sakarya Üniversitesi’ni tebrik etti. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın TÜBİTAK’ta açıkladığı “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi” 2015 yılı sıralamasında 2013 yılında ilk 50 üniversitenin yer aldığı sıralamaya girmeyen Sakarya Üniversitesi, 2014 yılı endeksinde 45’inci sırada yer almıştı. 2015 yılında ise Sakarya Üniversitesi 44,83 puanla 21’inci sıraya yükselerek büyük başarı gösterdi.

 Üniversite ayrıca TÜBİTAK 1001 Proje başvuru sonuçlarına göre en çok proje alan 30 üniversite arasında geçen yıl 30. sıradayken bu yıl toplamda 9 adet 1001 projesi ile 15. sırada yer aldı.

Birlik’te Başarıya…

Başkan Kösemusul, Sakarya Üniversitesi’nin son dönemde gerçekleştirdiği çalışmalarda ilklere imza attığını dile getirerek şunları kaydetti; “Sakarya Üniversitemizin başarılarına şahit olduğumuz için mutluyuz. Sakarya’mızda tecrübe etmekten memnuniyet duyduğumuz birlikte çalışma kültürüyle üniversite – sanayi işbirliğini gerçekleştirerek önemli başarılara imza attık. Mükemmellikte Süreklilik Ödülü ile başarısını tescilleyen üniversitemiz ve A Mükemmellik Belgesine sahip Odamızın birlikte gerçekleştirdiği projeler (3+1, 7+1 ve UMEM) ve ortağı olduğumuz Teknokent’te Türkiye’ye örnek çalışmalar gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sakarya’mız ve ülkemizin geleceği için gayretlerimiz devam edecek. İş dünyası olarak üzerimize düşen sorumluluğu en doğru şekilde yerine getirmek için çalışmalarımız sürecek. Sakarya Üniversitemizin kıymetli Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas Hocamızın şahsında tüm SAÜ camiasını tebrik ediyor, başarılı çalışmaların ve paydaşlığımızın devamını diliyoruz.”

 

Haber Tarihi : 14/7/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::